Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ta isär en Driveline

Drivlinan är den viktigaste komponenten som gör den bakre änden differentialen vända bakhjulen. En drivenhet ansluter till äggulan på baksidan av transmissionen. Den andra änden av drivlinan ansluter till äggulan på den bakre differentialen. När transmissionen är inkopplad, blir överföringen äggulan drivlinan vilket i sin tur vänder äggulan på den bakre differentialen. Dreven inne i differentialen sväng bakaxlarna som slår båda bakhjulen. Med tiden u-lederna insidan av drivlinan kommer att bära ner och behöver bytas ut. Saker du behöver
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet djup och hylssats
Skyddsglasögon
Handhållna slägga
C-klämma tång
2-trästycken
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Vänta om en timme för drivlinan svalna. Skjut under mellanplattan sidan av fordonet och lokalisera äggulan på baksidan av transmissionen. Framsidan av drivaxeln är fäst till transmissionen äggula. Lossa och ta bort de fyra u-joint rem bultar som ansluter drivlinan till överföring äggulan med en spärr och en socket. Avlägsna bultarna och remmar och placera dem i ett säkert område.
3

Ta på skyddsglasögon att hålla eventuella metallspån ur ögonen. Knacka upp i mitten på drivlinan äggulan med en handhållen slägga till slutet av drivlinan skjuts tillbaka tillräckligt för att ta bort den från transmissionen äggula. Drivlinan är justerbar, kommer den att glida bakåt eller framåt. Sänk framsidan av drivlinan till ytan.
4

Flytta till där änden av drivlinan ansluter till äggulan på den bakre änden. Lossa och ta bort de fyra u-joint rem bultar med en spärr och en socket. Avlägsna bultarna och remmar och placera dem i ett säkert område. Dra i änden av drivlinan av av den bakre änden gulan och sänka den till ytan. Skjut drivlinan ut från under bilen.
5

Place vardera änden av drivlinan på en träbit. Ta bort den främre u-joint från drivlinan genom att vrida drivlinan så att en av de u-joint lock är vänd uppåt. Lokalisera ett djup och uttag som passar i drivlinan äggula hålet och på den u-joint lock. Tryck på djup och uttag med den handhållna slägga tills den nedre U-fog lock kommer bort av U-fog. Dra de nedre locket bort av U-fog.
6

Rotera drivlinan 90-grader så att U-fog med den saknade skyddshatten pekar uppåt. Ta den andra c-klipp med c-clip tång. Tryck på nakna U-fog med hammaren tills den andra locket kommer ut ur botten av äggula. Dra av locket och vicka den u-joint från drivlinan äggulan med händerna. Flytta till den andra änden av drivlinan och upprepa samma procedur som beskrivs i stegen ovan för att ta bort u-joint från drivlinan äggula.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75089.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.