Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du jämför O2 Sensorer

En bilens Powertrain Control Module justerar förhållandet mellan luft och bränsle så en bil får bästa möjliga bränsleekonomi . Detta 02 sensor signalerar ständigt PCM att informera om status för luft och bränsle blandningen . Mer än en typ av 02 sensor är tillgänglig för installation . Zirconia

Den vanligaste 02 sensor är Zirconia-typ , det kommer i antingen uppvärmda eller ouppvärmda versioner . Ouppvärmda zirkonium 02 sensorer ta några minuter för att arbeta , eftersom de bygger på ett fordons avgaser för att värma upp innan de producerar en signal . Uppvärmda zirkonium 02 sensorer har en värmare krets inuti dem . De arbetar i ca 60 sekunder eller mindre.
Titania

Titania 02 sensorer består av en annan typ av keramiskt än den som finns i zirconia 02 sensorer. Den använder resistans ändras för att meddela PCM . Endast ett fåtal bilar utrustade med Titania 02 sensorer .
Wide - band

alstras av bredbandig 02 sensorer switch i direkt proportion till förhållandet mellan luft och bränsle blandningen. PCM håller en konstant luft - till-bränsle bara genom att lägga till eller ta bort bränsle när det behövs .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74973.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.