Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här kontrollerar du AC på en bil

bil luftkonditioneringen system har flera delar och om någon av dem fel din luftkonditionering kan sluta fungera korrekt. Om du hittar din bils luftkonditioneringssystem inte producerar den svala luften som det brukade, det finns ett antal enkla sätt att undersöka orsaken till problemet. De flesta luftkonditioneringen fel uppstå på grund av en brist på köldmedium, ibland orsakas av läckage i luftkonditionering. Saker du behöver
Florescent dye
skyddsglasögon och handskar
AC tryckmätare
Visa fler instruktioner
Kontrollera köldmediumnivån
1

Turn från bilen, öppna huven och hitta din enhet luftkonditionering. Luftkonditionering enheter är placerade på olika ställen beroende på vilken typ av bil du äger. Om du har problem att hitta det, konsultera bilens instruktionsbok. Enheten kommer att ha ett fack för köldmediet och ett fläktsystem.
2

Anslut AC manometern till sidan porten av luftkonditionering. Slå på bilen och låt motorn gå några minuter.
3

ge gas. Om AC tryckmätare mätare dips ner när du accelererar, det finns inte tillräckligt med köldmedium i fordonet.
Kontrollera tätheten
4

Inspektera enhet luftkonditionering med bilen körs. Kontrollera om kompressorn är cykling och om fläkten bältet verkar arbetet.
5

Injicera en liten mängd av auto-safe fluorescerande färgämne i enheten som luftkonditionering. Detta fluorescerande färgämne finns på de flesta bildelar butiker och ger dig möjlighet att se några läckor eller skador på enheten som luftkonditionering. Följ anvisningarna för insättning på kan.
6

visuell kontroll av enheten luftkonditioneringen för några hål eller läckor i ledningar, rör eller kompressorer. Den fluorescerande färgämne kommer att täcka eventuella hål eller sprickor, vilket gör dem lätta att upptäcka.
7

Fix sprickor eller hål innan du lägger mer köldmedium att förebygga föroreningar och skador på ditt fordon.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74954.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.