Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter termostat i en 94 Dodge Caravan

Med tiden försvagar den mekaniska fjädern inne i termostaten. Den fniss ventil täpper upp och begränsar passagen av ånga även om termostaten, och så småningom, slutar din 1994 Dodge Caravan producera värme insidan av fordonet. Termostaten är konstruerad för att misslyckas i det öppna eller "safe" läge, vilket förhindrar Caravan från överhettning. Detta skyddar motorn från skador, men termostat byte är viktigt eftersom fordonet inte kommer att nå rätt arbetstemperatur. Saker du behöver
Skruvmejsel
Dränering pan
9/16-inch socket
Rag
Scraper
termostat
RTV silikon
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket från kylaren. Locket är på vänster sida, på toppen av kylaren. Detta släpper trycket i kylsystemet. Ta inte bort locket när motorn är varm.
2

Ta bandet klämma som håller fast nedre kylarslangen till kylaren utlopp. Använd en skruvmejsel för att ta bort klämman. Dra slangen från kylaren och dränera vätska i en dränering pan. Skjut tillbaka slangen på kylaren utloppet och fäst det på plats med bandet klämman. Addera 3

Följ övre kylarslangen till den punkt där slangen ansluts till toppen av motorn. Ta bandet klämman från slangen med skruvmejseln och dra slangen från termostathuset. Skjut på slangen åt sidan för att få tillgång till huset.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset till grenröret av Dodge Caravan med en 9/16-inch hylsa och spärrnyckel . Lyft kåpan från Husvagn till exponera termostaten.
5

Dra den gamla termostaten ur intaget och kassera den.
6

Knuffa en trasa i hålet i termostat satt in för att förhindra att gamla packningen material från att falla in i kylsystemet.
7

Skrapa den gamla termostaten packningen utanför insugningsröret och botten av termostathuset och torka ned allt med en trasa.

8

Avlägsna trasan och placera den nya termostaten i vagnens intag. Slutet med fjädern på den sitter insida av intaget.
9

Lägg en sträng RTV silikon runt basen av termostathuset och plats tillbaka hållaren intaget. Fäst den med skruvarna.
10

Anslut den övre kylarslangen och fäst den med bandet klämman.
11

Töm kylarvätska tillbaka in i kylaren, med hjälp av tanklocket. Byt ut kylarlocket en gång slutade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72741.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.