Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter spridarna på en E38

BMW bygger sin 7-serie av bilar, tillverkade från 1994 till 2001, på sin E38-plattform. Den 740I --- den mest populära bilen i serien --- presenterade en åtta-cylindrig, 4,4-litersmotor. Alla motorer i denna serie används bränsleinsprutning, vilket kräver en bränslespridare för att leverera bränsle till motorerna vid högt tryck. De bränsleinsprutare för E38 incidenter är en del av bränslet skenaggregatet ovanpå motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop handduk
låstängerna
Air kompressor
Små pry verktyg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den övre insugningsröret med en hylsnyckel och lossa de elektriska kontakterna för bränslespridare. Koppla loss vakuumslangen på framsidan av bränsleledningen.
2

Fäst ett par låstänger på ställskruvarna på slangklämmorna för bränsle returledningen på bränslefördelningsröret. Vrid skruvarna moturs för att lossa klämmorna och dra linjen bränslereturledningen från bränslefördelningsröret. Ta flänsmuttern på bränsleledningen med en 12-millimeters uttag och koppla bort bränsleledningen från bränslefördelningsröret.
3

Spray tryckluft runt basen av bränsleinsprutarna att hålla skräp ur injektor portarna. Ta bort fästbultarna för bränsleskenan med en 10-millimeters uttag.
4

Pad hörnet av ventilkåpan med en ren handduk, och bänd bränsleskenan med en liten bända verktyg för att lyfta injektorer out of grenröret. Tryck bränsleledningarna åt sidan och ta bort montering bränsleskenan från motorn.
5

Dra bränslespridare från bränslefördelningsröret montering och anslut den nya bränslespridare. Montera aggregatet bränsleskenan till motorn och fäst bultar för bränsleskenan.
6

Anslut bränsleledningen till bränslefördelningsröret med flänsmuttern. Anslut ledningen bränslet återvända till bränsleinloppsröret genom att fästa slangklämmorna och skruva fast skruvarna på klämmorna.
7

Anslut vakuumslangen till framsidan av bränsleledningen och fäst de elektriska kontakterna till bränsleinsprutarna. Ersätt den övre insugningsröret med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74816.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.