Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man testar Evaporative Charcoal Kapslar

Varje bensin-bränning fordon på vägen producerar rök från förbränningsprocesser i motorn. Biltillverkarna har utarbetat ett internt fordonssystem för att behålla de skadliga ångor tills de är helt förbränns, kallad evaporativ avgasreningssystemet eller EVAP. En viktig komponent i detta system är träkolskanistern. Denna behållare rymmer bensinångor tills motorn kan bränna dem genom förbränning. Däremot kan kol kapslar verkar misslyckas, kräver ett testförfarande för att lokalisera läckan inom EVAP systemet. Saker du behöver
Handheld vakuumpump
Visa fler instruktioner
1

Leta träkolskanistern. Kapseln är en svart cylinder, vanligen installeras i ett av hörnen motorrummet.
2

Inspektera kapseln. Kontrollera att det inte finns några uppenbara sprickor eller öppningar längs dess utsida.
3

Bifoga en handhållen vakuumpump till avluftningsventilen bosatt på kapselns innanlåret.
4

Vrid handpumpen på och observera när en ventil. En väl fungerande kapsel och avluftningsventil församling kommer att reagera på handpumpen genom att öppna ventilen: s församling.
5

Lyssna och titta på avluftningsventilen som handpumpen kvar på. Ventilen bör hålla öppet, men inget vakuum skulle läcka från kapseln i processen. Byt avluftningsventilen och kapsel konfigurationen om ett vakuum läcka upptäcks.
6

Lossa handpump från avluftningsventilen. Vända bilen på i parken och låta den gå på tomgång. Observera motorrummet. Kontrollera att det inte finns några ångor som härrör från kapseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75749.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.