Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Manuella Transmissioner Vs. Automatväxellådor

Jobbet på en bil överföring är att låta motorn gå framåt (eller bakåt) vid olika hastigheter med den effekt som genereras av motorn för att köra hela affären. Dagens moderna bilar har två designmöjligheter för en växellåda: automatisk eller manuell. Den automatiska versionen gör allt tänkande för föraren, automatisk växling mellan växlarna som behövs. Den manuella versionen bygger på föraren att göra växling beslut. Bestämma vilka överföring att ha en tendens att vara ett personligt val, men det finns några mekaniska skillnader att vara medveten om. Effekt

Översättningen av makt som skapats av motorn som används av en bil överföring varierar mellan en automatisk och manuell. Eftersom en automatisk verk som spänner motorvarv per minut före växlingen, kan den maximala effekt mellan växlarna aldrig uppnås. Motorn byter växlar innan det händer. En manuell växellåda väntar för föraren att göra ändringen, och en bra förare med erfarenhet vet exakt när maximal effekt på varje växel intervall uppnås. Detta i sin tur får ut det mesta av motorns produktion. När manuella förare säger att de "hör" motorn, de hänvisar till denna process, lyssna på motoreffekten buller att tala om dem när du ska växla.
Acceleration

Moderna automatiska växellådor har utvecklats från slarviga frågor till mycket exakta operativsystem som drivs av datorer. Dock kommer en manuell växellåda med en erfaren förare fortfarande köra fortare än en automatisk, återigen på grund av att föraren vet hur man kan maximera motoreffekten innan växling. Tester i samma modell bil kan visa en varians på så mycket som 2,4 sekunder till förmån för en manuell växellåda accelererar från 0 till 60 mph. Detta är en signifikant skillnad i motorns varvtal.
Bränsleeffektivitet
p Det är ingen större vinst i bränsle skillnaden mellan en automatlåda och en manuell växellåda med staden körning. Stop-and-go och kort-hop pendling är bara vanlig dåligt för någon bil och bidra till motorer är otillräckligt uppvärmd och resttillväxt. På grund av att behöva komma till en punkt och sedan accelerera igen många gånger, är gas bortkastade långt mer än på en vanlig kryssning.

På långa sträckor som bilen kan maximera sina utväxlingar, automatik tenderar att göra bättre, men inte mycket. Skillnaderna kommer inte att spara stora summor pengar, exempelvis en hel månads gas. I de flesta fall är besparingar endast cirka en till två miles mer per gallon i effektivitet.
Reparationskostnader

Automatiska transmissioner tenderar att vinna priset för kostnader överföring reparation händer i första 80.000 till 100.000 miles. Eftersom deras konstruktion hadles växling i en kontrollerad miljö, lider dessa sändningar inte den mänskliga faktorn. Förutsatt korrekt överföring olja används och ändras regelbundet, och motorn används korrekt utanför extrema klimat, kan automatiska transmissioner pågå betydligt längre än manuella växellådor i medeltal.

Manuella växellådor är mer benägna att reparera på grund av den mänskliga faktorn genomförs genom kopplingen. Koppling slitage och utbränning tenderar att vara de vanligaste reparation frågor. Den boll som den manuella spaken fungerar runt medan byta redskap tenderar också att upplösas.

Kostnad-vis dock, manuella växellådor verkar kosta mindre totalt reparationer. En automatisk överföring reparation, när det går dåligt, oftast kräver en fullständig ombyggnad, med en betydande kostnad för inblandade arbetskraft. Addera vilken som är rätt för mig?

Choice är där automatisk kontra manuell inställning blir personligt. Du måste bestämma om du vill tänka på vad din bil gör när du kör det, eller om du bara vill trycka gaspedalen och gå framåt. För den som söker seriösa power känsla och respons, kommer en manuell växellåda vara vägen att gå. För dem som bara behöver transport, kommer en automatisk fungera alldeles utmärkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72158.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.