Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att blöda en 1990 Honda Accord Clutch

Honda Accord är mid-level erbjudande i Hondas Civic, Accord och Camry raden av bilar. År 1990 blev Accord gjordes 5 inches längre. Det fick en större 2,2-liters, fyrcylindrig motor och två nya växellådor, en fem-växlad manuell eller en fyra-växlad automatlåda. Den fem-växlad manuell växellåda har en hydrauliskt manövrerad koppling, med en master cylinder monterad på brandväggen bredvid bromshuvudcylindern och en slavcylinder monterad på bell bostäder. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skyddsglasögon
Wrench in
3 meter 3/16-inch genomskinliga slangen
20 oz. plast vattenflaska
Shop trasor
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av Accord med en domkraft och stödja den med pallbockar på varje sida av fordonet.
2

Lokalisera cylindern koppling master intill broms huvudcylinder. Rengör toppen av huvudcylindern med en trasa. Fyll cylindern med färsk bromsvätska vid behov. Addera 3

Sätt på skyddsglasögon. Lossa luftningsskruven på kopplingens slavcylinder med en skiftnyckel men inte öppna den ännu. Kopplingscylindern ligger på förarsidan av bilen på bell bostäder. Fyll en plastflaska ca 1/3 full med bromsvätska. Bifoga en 3-fots längd klar plastslang till luftningsskruven och sätt in den andra änden i plastflaska så det är under vätskenivån.
4

Instruera en assistent för att trycka ner kopplingspedalen pedal tre eller fyra gånger och sedan hålla trycket på pedalen. Öppna luftningsskruven med en skiftnyckel samtidigt som din assistent upprätthåller trycket på pedalen. Bromsvätska och luftbubblor kommer ut ur slavcylindern. Stäng luftningsskruven. Din assistent kan nu frigöra trycket på kopplingspedalen.
5

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Du måste hålla koll på vätskenivån, när man blöder slavcylindern, eftersom det kommer att gå ner varje gång du öppnar luftningsskruven. Upprepa ovanstående process tills ingen luft kommer ut ur slavcylindern.
6

Torka upp spilld bromsvätska med en trasa. Höj fordonets front med domkraften och ta bort domkraften. Sänk fordonet. Kontrollera att huvudcylindern är fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72677.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.