Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Knäckt flexplate Symtom

En viktig del av en bilmotor utrustad med automatisk växellåda , består en flexplate av en bit tjock plåt som bultas till vevaxeln och momentomvandlare . Liknande funktion som ett svänghjul i manuell växellåda motorer och kallas flexplate grund av sin expansion, eller böjning , under motorns drift , presenterar flexplate användning möjligheter för sprickor att utvecklas . Buller

Den klassiska och mest uppenbara symptom på en sprucken flexplate involverar ljudet den gör när motorn är igång . Beskrivningar av ljudet inkluderar skrammel , kvittrar och en lätt knackning . Anledningen till ljudet involverar flexplate position och dess funktion. Dessa omständigheter se till att när motorn startar och föraren lägger den i enheten , kommer den spruckna flexplate rörelse skapar ett oljud .
Effektförlust


Vid höga hastigheter , den flexplate - liksom de flesta motordelar - tål en hel del påfrestningar och stress . När det utvecklas en spricka , kan det inte fungerar som avsett , och en konsekvens innebär en förlust av prestanda vid höga hastigheter .
Dålig bränsle körsträcka


som förlust av makt , kan detta symptom kan orsakas av många andra faktorer än en sprucken flexplate . Däremot har en sprucken flexplate rapporterats minska gas körsträcka , på grund av ineffektivitet det skapar i motorn när den inte kan fungera som avsett .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73390.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.