Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av katalysatorer för skrot

Katalysatorer kan vara värt sin vikt i guld. I själva verket, när metallen marknaden kraschar, bara rodium, palladium, platina och guld i dessa bildelar är värt att utvinna. Den yttre stålhölje är endast värt att kasta i en hög med andra stål kan smältas ner och återanvändas. Små foreigns

Små foreigns är passande namnet, eftersom dessa omvandlare lossna av kompakta icke-amerikansk ursprung fordon. Dessa omvandlare är oftast små och lätta och kan sakna en "honungskaka" mönster på utsidan. På grund av stålgaller på insidan delen av avgasröret på dessa omvandlare, måste de skruvas i hälften för att erhålla de ädelmetaller inom. Vissa äldre små foreigns kan ha silver i dem istället för guld och kan sakna rodium helt.
Stora foreigns

Stora foreigns är namngivna som sådana eftersom dessa omvandlare lossna av lyx-storlek och större icke-amerikansk-ursprung fordon. Dessa omvandlare kan väga upp till £ 50 vardera och är ofta skruvade och svetsade på undersidan av fordonet, som kräver en standard tigersåg och en slägga för att ta bort dem. Stora utländska katalysatorer har ett stålgaller på insidan av avgasröret och måste brytas isär för att hämta metallen inuti. Även guld är oftast en bristvara i de flesta stora utländska modeller, dessa är fulla av platina och rodium.
General Motors

GM, eller General Motors, katalysatorer kommer från fordon som är tillverkade under General Motors namn, t.ex. Chevrolet eller GMC. Dessa omvandlare kommer från alla storlekar av fordon som gjorts av detta företag. Eftersom dessa omvandlare saknar ett stålgaller inuti avgasröret, sätter en tunn, solid metall staven i ena änden av avgasröret och bultande den mot metallen inuti kommer att arbeta för att utvinna de ädla metallerna. GM katalysatorer har ofta visat sig innehålla mestadels platina och palladium.
BMW

BMW katalysatorer kommer från fordon med samma namn. Dessa är inte klassificerade som stora foreigns, trots sin utomlands ursprung, på grund av sin struktur. Dessa katalysatorer är ofta gjorda i en Y-form, med tre "honeycomb" områden totalt att utvinna metall ur. Även om dessa modeller inte har ett stålgaller inuti avgasrören, är det svårt att utvinna ädelmetaller från dessa katalysatorer utan att bryta dem isär. Smashing dem med en slägga kommer ofta öppna en sida nog så att du kan bända ut metallen inuti. Återfinns i bilar tillverkade av Ford
Ford

Ford katalysatorer, såsom Ford eller Mercury fordon. Dessa katalysatorer är ofta ganska tunga och fyllda med mestadels rodium. Eftersom dessa omvandlare inte har ett metallgaller på insidan av avgasröret, kan de extraheras på samma sätt som GM-modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73147.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.