Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Framhjulslager på en Pontiac Transport

Hjullagren på en Pontiac Transport, liksom de flesta moderna front-hjulsdrivna fordon, är en förseglad hjullagerenhet montering. Äldre bak-hjulsdrivna fordon som används för att ha löstagbara hjullager som kan servas av ompackning med fett och insatt på spindeln genom navet av rotorn, med täthet justeras för hand. De hjullagerenheter församlingar på en transport innehåller ett förseglat lager inne i navet, är ur funktion och kommer komplett med klacken dubbar. Att ersätta dem kräver separera navet från knogen. Saker du behöver
billyft
Skyddsglasögon
1/2-tums driva effekter pistol
1/2-tums driva effekter Hylsnyckelsats
1/2-tums disklåsfunktionen inverkan spindel nut socket
1/2-tums driva effekter universella vridbar
Impact hammare och bits
Hand skiftnyckel satt
brytjärnet
Metal trådkrok
Skruvmejslar
Gummiklubba
smörjmedelsspray
Vinklad die grinder med grov rekonditionering skivor
ersätter lagerinrättningen
Visa fler instruktioner
hur du byter Framhjulslager på en Pontiac Transport
1

Placera Transport på en bil lyft att avbryta hjulen. Bilen ska vara i neutralläge med tändningslåset.
2

bort navkapseln på hjulet du byter betydelse.
3

Sätt på skyddsglasögon och ta bort hjulmuttrarna med påverkan pistol och en socket. Avlägsna hjulet.
4

Lokalisera ABS tråd och koppla bort den från hållarna bifogas strut, frontram och kablaget plugg. Koppla ur kabeln från kabelstammen.
5

Sätt i bändjärn in i den främre porthålet av bromsok och bända den yttre dynan mot rotorn för att komprimera bromsok kolv tillräckligt för att tillåta fram och återgående rörelse av bromsok på bilderna.
6

bort bromsok ankarbultarna med påverkan pistol och en socket. Använd den vridbara om nödvändigt för att den övre förankringsbulten. Avlägsna bromskaliperenheten och stödja den till spiralen med metalltråd hängare ur vägen.
7

ur rotorn. Om det behövs, spraya smörjmedel på navet anslutning av rotorn till navaggregatet och slå plattan av rotorn med en gummiklubba för att ta bort den. Rengör insidan av rotorn navet med den vinklade die grinder och en rekonditionering skiva för att ta bort rost eller korrosion uppbyggd. Ställ rotorn åt sidan.
8

Ta bort muttern spindellåset med effekterna pistol och spindel låsmutter uttaget.
9

Tryck på spindeln av CV axeln spindeln separera den från navaggregatet. Du behöver inte ta bort CV axeln spindeln från navet församling. Bara få anslutningen att separera och låta axeln spindeln att flytta in och ut ur navaggregatet fritt.
10

Ta bort de tre montering hjullagerenhet fästskruvar sitter på baksidan av knogen. Använd effekten pistol och en sockel med svivel vid behov. För att få uttaget på bulthuvudena, manipulera yttre CV axeln inåt bort från knogen.
11

Använd slaghammaren och lite för att lossa den gamla lagringen. Var noga med att inte slå knogen. Placera lite på kanten av hjullagerenheten yttre fläns och använda slaghammaren att flytta den fram och tillbaka. Spreja smörjolja inuti knogen där församlingen ansluter hjälpa skilja lagret från knogen. När lagret har flyttat bort från knoge nog, använd slaghammaren på den exponerade bakre fläns och hammare lagret utåt. Ta lagret. Ta bort fästplattan.
12

Rengör ytan på knogen att lagret sitter mot att använda dynan kvarn och rekonditionering skivor. Rengör eventuell rost och korrosion från knogen. Rengör båda sidor av fästplattan med die grinder och rekonditionering skivor.
13

Montera det nya lagret och fästplattan på drivaxeln spindel. Se till att sätta i ABS tråd i genom hålet i knogen. Tryck lagermonteringen för hand (se till att det är korrekt i linje med bultmönster på knogen) tillräckligt långt att trä fästbultarna genom baksidan av knogen och in i lagret. Dra åt bultarna växelvis med ett Ratchet och uttag för att dra lagret i jämnt till knogen.
14

tillbaka muttern spindellåset på drivaxeln spindeln och dra åt.
15 < p> Byt rotor, bromsok montering och bromsok bultar ankare och dra åt.
16

Återkoppla ABS kabeln till klämmorna och anslut kabeln tillbaka in kablaget kontakten.

17

Byt hjul och hjulmuttrar och dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71153.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.