Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en bränslepump?

Det finns många fordonskomponenter som är väsentliga för en bil att köra ordentligt. Dussintals delar är i själva verket så avgörande att utan dem, en bil helt enkelt inte skulle fungera. En av dessa viktiga delar är bränslepumpen. Medan vissa tidiga motorer inte krävde en bränslepump att fungera, samtida bilar helt enkelt inte skulle fungera utan deras bränslepumpar. Identifiering

En bils bränslepump är en komponent som, som namnet antyder, pumpar bränsle från bensintanken till andra motordelar. I vissa fordon, bränslepumpen pumpar gas till en förgasare, och i andra fall, pumpa bränsle till ett insprutningssystem. Den typ av bränsle som pumpas genom bränslepumpen skiljer sig från fordon till fordon och kan variera från vegetabilisk olja till bensin.
Typer
p Det finns tre huvudsakliga typer av bränslepumpar. Den mekaniska pumpen används oftast i motorer som använder en förgasare. Mekaniska pumpar pumpa bränslet vid låga tryck och har blivit mindre vanligt med tiden. Elektriska bränslepumpar är mer vanligt idag och ligger oftast inne i bränsletanken. Elektriska bränslepumpar pumpa allmänt bränsle till ett insprutningssystem med högt tryck. Den sista typen av bränslepumpen, den turbopump, är egentligen inte används frekvent inom fordonsindustrin design, men används ofta insidan av jetmotorer och andra stora volymer motortyper.
Betydelsen

Innan bränslepumpen, var de flesta bilmotorer matas bensin med hjälp av gravitationen som främsta drivkraft. Bränslet matades in i en förgasare, som är mindre effektiv än samtida bränsleinsprutningssystem. Bränsleinsprutning är inte praktiskt i fordon med användning av en gravitationsmatad bränslesystemet eller i de som använder en förgasare som behöver en stor mängd bränsle tillhandahålls effektivt. Så, var bränslepumpen född av en nödvändighet för att öka effektiviteten av bränsle till motorn och göra bränsleinsprutningsteknologi möjligt. Storleken på
Storlek

en bränslepump beror till stor del på vilken typ av bränslepump det är. Mekaniska bränslepumpar och modeller turbopump tenderar att vara större än elektriska bränslepumpar. Pumpen är oftast den största, eftersom de tenderar att finnas i större skala motorer såsom jetmotorer.
Potential
p Det är väldigt liten potentiell användning kvar för mekanisk bränsle pumpar. Som det ser ut nu, de används nästan uteslutande som reservdelar till äldre fordon. Så småningom kommer elektriska pumpar förmodligen nästan uteslutande används i bilar. Turbopump, å andra sidan, är mycket användbara och kan bli mer vanligt som den teknik som omger dem blir billigare och mer fullständigt forskat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71041.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.