Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kalifornien Salvage Vehicle Regulations

För erfarna mekaniker eller auto restaurering entusiast, fynd och utmaningar både kan hittas på skroten i form av bärgning fordon. Delstaten Kalifornien har särskilda regler för försäljning och registrering av dessa fordon. Definition

Delstaten Kalifornien definierar en bärgning fordon som en som har lidit skada av en olycka eller annan orsak (brand, rök eller översvämning) i en sådan omfattning att ett försäkringsbolag har beslutat att göra reparationer är inte ekonomiskt och kommer inte att fixa bilen.
Salvage klassificering
p Om ett försäkringsbolag avgör med ägaren av ett fordon anses en total förlust, måste företaget erhålla en rädda certifikat för bilen. Om en ägare behåller besittning av fordonet som en del av en uppgörelse, är försäkringsbolaget skyldig att anmäla den statliga Department of Motor Vehicles, och ägaren är skyldig att skaffa ett eget certifikat för bärgningen inom 10 dagar efter uppgörelsen.
Addera Avgift återbetalning

När en bil är klassificerad som en totalförlust, en ägare som inte har för avsikt att reparera fordonet men behåller besittningen är berättigad till en återbetalning av en del av de avgifter fordonsregister betalats tidigare till staten. Avgifter tillbaka är en tolftedel av årsavgiften multiplicerat med det antal hela månader som återstår tills bilens aktuella registreringen löper ut. Förare som havererade sina fordon och nämndes för rattfylleri är inte berättigade att ta emot dessa avgifter tillbaka.
Disclosure

State lag kräver att ägare av bärgning fordon att anmäla köparen, vid eller före tidpunkten för försäljning, av bilens totala förlust bärgning status. Om en säljare inte gör denna beskrivning, kan hon bli stämd. Om ett fordon som tidigare betecknad som "rädda" är privatägt repareras Addera Omregistrering

och blir operativ , kan en ägare ansöka att omregistrera en bil som "återupplivade bärgning fordon." Bilen är föremål för en säkerhetskontroll av en California Highway Patrol officer, ett utsläpp test utfört på en reglerad kontrollstation, och tester för att säkerställa bilens bromsar och lampor är fullt fungerande. De som vill omregistrera ett tidigare bärgade fordonet måste tillhandahålla bevis på ägande. Delstaten Kalifornien kommer inte att omregistrera bilar använda out-of-state bärgning certifikat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72764.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.