Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder pallbockar på en lastbil

När du använder pallbockar på lastbilar eller andra fordon verkar vara sunt förnuft, missbruk eller inte betala uppmärksamhet på detaljer kan leda till farliga eller livshotande tillstånd. Alla uttag och pallbockar begränsningar har vikt, aldrig använda ett uttag på en lastbil som är tyngre än viktgränsen på uttaget. Var du placerar pallbockar och hur du använder annan säkerhetsutrustning är också oerhört viktigt. Saker du behöver
Wheel kilar
Lämplig vikt-rated jack
Lämplig vikt-rated pallbockar
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på . en nivå och asfalterad mark
2

Dra åt parkeringsbromsen, men förstår att om bakaxeln lyfts, kommer parkeringsbromsen håll vara verkningslös
3 <. p> Placera hjulet kilar framför och bakom samma däck på motsatt axel du tänker lyfta och dra på golvet uttag. Detta är en extra åtgärd för att förhindra att trucken rör sig medan du är under den.
4

Använd lämplig vikt-rated jack för att lyfta ett hörn av axeln du lyfter på en gång. Den främre ramen järnväg eller undre länkarmar och bakaxeln eller lägre fästen chock är vanligtvis säkra lyftpunkter för de flesta lastbilar.
5

med hörnet upp, placera rätt tyngd-rated pallbock under lastbil. Om du använder den främre länkarm, placera pallbock under främre ram järnväg. Kontrollera att nedre länkarm inte avbryta i vinkel på framdäcket och orsaka ojämn placering på stödbenet när stödja lastbilen.
6

När höja bak, placera stödbenet (s ) nedanför bakaxeln. Kontrollera att sätet av stödbenet är borta från alla stål bromsledningar så de inte är skadade. Du kan höja stödbenet genom att dra upp på armen platser till önskad nivå. Var noga varje stödbenet på samma axel ligger i samma höjd.
7

Nedre hörnet av trucken långsamt. Upprepa proceduren på den motsatta sidan av axeln. Om du lyfter alla fyra hörn, starta i fronten med parkeringsbromsen i tillämpad lastbilen, och använder fyra hjul kilar för att låsa en främre och en bakre hjulet från båda sidor.
8

När du 'är redo att sänka lastbil till marken, något lyft jack, ett hörn i taget, sedan tar du bort lämpligt stödbenet. Sakta sänka domkraften efter stödbenet avlägsnas, upprepa proceduren för motsatt stödbenet på samma axel. Om lyfta alla fyra hörn av lastbilen, sänk bakre först, med ansatt parkeringsbroms och sänk fronten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71356.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.