Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Pinion Seal på en Chevy Truck

Byta drevet tätningen på bakaxeln för din Chevy truck kommer att hålla växellådsolja i differential och utanför uppfarten. Den växellådsolja i din lastbil ’ s differential inte bara smörjer lagren, kyler det också kugghjulen och minskar slitaget på samtliga komponenter inuti kåpan. Om drevet tätningen börjar läcka, kan vätskenivån sjunka tillräckligt för att skada de interna komponenterna och resultera i en dyr reparation. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench set
Paint markör
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Liten, platt skruvmejsel
litiumfett
Seal Föraren
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din Chevy från marken med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under axeln bostäder. Sänk domkraften och låt lastbilen att sedimentera på pallbockar.
2

Lokalisera de fyra fästbultarna på drevet flänsen och ta bort dem med en skiftnyckel. Dra drivaxeln tillbaka och avlägsna u-joint från oket som då drivaxeln åt sidan.
3

Lokalisera den stora muttern i mitten av drevet oket och matcha markera det änden av pinjongaxeln med en färg markör. Placera en momentnyckel på muttern och notera den kraft kräva att vrida muttern. Ta bort muttern från pinjongaxeln med en stor breaker bar och uttag, måste du ställa in parkering bryter säkert att göra detta.
4

Skjut drevet oket från pinjongaxeln och ställ den åt sidan . Med hjälp av en liten platt skruvmejsel, böja den yttre metallringen av tätningen för att hjälpa till att lossa den sedan bända ut det ur hålet. Packa kaviteten bakom tätningen med litiumfett sedan installera den nya tätningen i hålet.
5

Drive tätningen i hålet med en tätning förare och hammare än skjut oket tillbaka på pinjongaxeln, se märken du gjort på oket och axeln rikta. Montera drevet muttern och dra åt den, sittplatser oket på axeln.
6

Dra åt muttern med en momentnyckel, med vridmomentet läser du tog innan du tar bort oket som din guide. Placera U-leden på drivaxeln tillbaka i oket och installera fästbultarna. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
7

Lyft den bakre delen av lastbilen av domkraften står med en domkraft, ta läktaren från under lastbilen och sedan sänka den tillbaka till marken.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72397.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.