Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man identifierar Dodge Motorer

Bestämma en Dodge motor från ett annat fordon motorn är fördelaktigt att göra reparationer på din Dodge. Om du råkar söka en bärgning gård för reservdelar, måste du identifiera vissa bitar som är specifika för Dodge varumärke. Likaså om din bil är en klassisk bil eller insamlare bil du ska serva den med original, helt specifika delar för att öka dess värde och hållbarhet. Saker du behöver
Guide till Dodge motorer (se referenser)
Visa fler instruktioner
1

Undersök borrning och slaglängd ligger på ena sidan av motorn. Till exempel har 2001 års modell Dodge en uppmätt borrning och slaglängd på 4,02 av 4,72 inches.
2

recension overhead ventilsystem på toppen av motorn. Det finns 24 ventiler placerade i 2001 Dodge motor, med en solid glidande efterföljare. Denna lyftare anhängare, eller lifter, är en cylinder med slät metall.
3

Utvärdera hästkrafter på din HEMI motorn för att se om den når de specifikationer Dodge har för 2001 och 2005 års modell . Fastställande av hästkrafter är en svår ekvation att beräkna exakt, därför bör du använda kalkylatorn i avsnittet Resurser. Den 2001 HEMI motorn har en motorstyrka på 245, och 2005 har en motorstyrka på 350.
4

Titta över den övergripande formen och designen av motorn. Dodge har nyligen anställt en förbränning som är visuellt cirkulär, främst för att hysa större ventiler. När man tittar på mittlinjen av vevaxeln, kommer du att se Korsström ventilerna på en 90-graders vinkel.
5

Undersök diagrammet i avsnittet Resurser för seriella och CPL nummer för en Dodge Ram motor . Denna information, som också kallas en informations plattan, placeras på timing växellådan på förarsidan. Inte bara kan du avgöra om motorn är en Ram, kan du precisera också året, CPL, vridmoment och hästkrafter. Till exempel, om ditt serienummer är mellan 44325085 och 44547226, då du kan bekräfta att motorn byggdes från oktober 1987 till december 1990. I tillägg har denna motor ett vridmoment på 400 vid 1.700 rpm och 160 hk vid 2.500 rpm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71790.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.