Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort navet på en 1995 Jeep Cherokee

Den främre navet på 1995 Jeep Cherokee är egentligen en kombination hjullager, spindeln och navet, allt i ett paket. Aggregatet är inte funktionsdugliga, hela enheten måste bytas ut om den är sliten eller skadad. Vanliga tecken på slitage på dessa församlingar omfatta buller från lagret vid körning, klicka eller banka ljud vid kurvtagning och en lös känsla när du skakar hjulet. Om hubben är lös eller skadad, byt ut den direkt. Underlåtenhet av navaggregatet kan vara katastrofalt och orsaka din Jeep blir okontrollerbar. Saker du behöver
Spetstång
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Ratchet
kallmejsel
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Leta drivmuttern i mitten av hjulet. Det finns en saxsprint säkra den. Ta bort sprinten med ett par nål-tång, lossa drivmuttern med en breaker bar och uttag. Du kommer inte att kunna lossa denna mutter när hjulen är upplyfta från marken så om du byter båda nav, se till att lossa båda drevmuttrarna.
2

Lossa muttrarna med en rörtång men ta inte bort dem ännu. Höj framsidan av Jeep från marken med en domkraft och stödja den med en uppsättning pallbockar. Ta bort muttrarna och dra hjulen från Jeep.
3

Lokalisera de två skruvarna för baksidan av bromsok. Ta bort dem med en hylsa och spärrskaft dra bromsok från rotorn. Häng bromsok från den övre upphängning med ett snöre eller ståltråd. Låt det inte hänga på gummi broms slang eller skada kommer att inträffa.
4

Skjut bromsskivan bort hjulbultarna och ställ den åt sidan. Ta drivmuttern från slutet av navet med en hylsa och spärrskaft. Ställ in muttern åt sidan för senare bruk.
5

Leta upp de tre 12-punkters bultar som behåller navet från baksidan av styrspindeln. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft, ställer sedan åt sidan för att användas under monteringen. Dra navet rakt ut ur styrspindeln och från axeln axeln. Du kan behöva använda en hammare och kall mejsel runt skarven mellan navet och Knuckles för att få igång om den har rostat på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72028.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.