Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en sensor Jeep Crank

Din Jeep kan behöva en ny vev sensor om det börjar hårt, går ojämnt eller stannar slumpvis. Veven Givaren placeras på den klockformade höljet av alla sexcylindriga Jeepar och ansvarar för avläsning av hastighet och position av vevaxeln när motorn är igång. Sensorn sänder denna information till motorns processor eller dator där den används för att bestämma timing tändning, bränsle kartläggning och flöde samt andra variabler. En ny vev sensor, eller CPS, kan köpas hos din Jeep återförsäljare eller auto delar butik. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Ny vevaxelsensor
Visa fler instruktioner
1

Leta veven sensorn på överföring bell bostäder. Det är på vänster eller förarsidan av bell bostäder omkring tre fjärdedelar av vägen upp från botten av transmissionen.
2

ur de båda muttrarna som håller sensorn till bell bostäder med en hylsa och spärrskaft. Du kan behöva en förlängning på spärren för att nå nötterna. Skjut givaren utanför monteringsnitarna och lägg det på transmissionen för nu.
3

Lokalisera den elektriska kontakten på passagerarsidan av motorn och koppla loss den genom att släppa låsspärr kontakten och dra ut det ur ledningsnätet kontakten. Du kan följa trådarna hela sändningen för att hitta kontakten lätt.
4

Avlägsna vevaxelsensor och kassera den. Anslut den nya sensorn i kabelnätet kontakten på motorn, vilket gör att den är låst i. Lay ledningar över transmissionen och installera sensorn på monteringsnitarna på bell bostäder.
5

Installera fästmuttrarna på bultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Provkör motorn för att kontrollera att den vevaxelsensor fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71759.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.