Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Rätt sätt att använda Jumper Cables

Startkablar är ett viktigt verktyg för bilister. De används för att starta ett fordon som har ett dött batteri med hjälp av kraften från en annan bilens batteri. Ett fordon med ett dött batteri, ofta orsakas av att föraren lämnar strålkastarna på, startar inte om inte det befintliga batteriet ersätts eller hoppa igång. När hoppa igång, startar motorn och automatiskt ladda bilens batteri. Förbereda startkablar

Parkera bilen med levande batteriet bredvid bilen som behöver hoppade av antingen dra längs det eller parkering med både fordon mot varandra men inte röra. Tändningen, lampor och radio ska vara avstängd med parkeringsbromsarna fastställs i båda fordonen, och varningsblinker ska vara på. Efter säkerställa kabelklämmorna är rena, säkert ansluta en av kabelns positiva (röda) slutar den döda batteriets positiva ände, som är märkt med ett "+"-tecknet. De andra positiva änden av kabeln ansluts till den positiva änden hos det levande batteriet. Den första negativa änden tillämpas på samma sätt, med en svart spets fästa till det urladdade batteriet (negativ ände markerad med ett "-" tecken). Fäst den andra negativa klämman till en omålad metallyta, exempelvis en bult eller konsol, så långt bort från batteriet som möjligt.
Jumping Vehicle

Efter säkerställa kablarna är ordentligt fastsatta och inte i närheten av några rörliga motordelar, starta bilen med den levande batteri. Efter att låta den gå på tomgång i en minut, starta bilen med det urladdade batteriet. Om bilen inte startar, det finns sannolikt andra problem med bilen, och ytterligare försök att slå på den kan skada startmotorn.

Låt båda bilarna köra i två till tre minuter efter start av andra fordon. För att koppla bort startkablarna, ta bort dem i omvänd ordning de var anslutna. Var försiktig så att kablarna att falla in i motorn området, och inte röra någon av ändarna tillsammans.
Efter Jumping Vehicle


Om orsaken till det urladdade batteriet är okänd, har en professionell undersöka bilen. Ett bilbatteri ofta kommer att förlora makten under hela sin livstid, så problemet kan hända igen om inte lämpliga åtgärder vidtas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71557.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.