Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Taurus Inner Tie Rod Reparation Rutiner

Ford Taurus använder ett rack-and-pinion styrsystem. De inre parallellstag är de yttre förlängningar av kuggstång och kugghjul som ansluter till de yttre dragstänger ändar. De yttre tie-rod ändar är fästa hjulet knogarna. När ratten vrids, trycker kuggstången ena hjulet samtidigt som du drar den andra. De dragstänger fungera som vridpunkter för att ge den nödvändiga rörelsen på efterfrågan. Inre dragstänger inte så lätt ersättas med yttre dragstänger ändar och speciella verktyg för att utföra reparationen kommer att göra jobbet mycket enklare. Symtom
p Om du märker ett oberäkneligt styrrespons i din Ford Taurus när du kör, eller om du hör en slutgiltig clunking ljud när du flyttar ratten, kan du ha ett problem med den inre tie- stång.

En vibration vid vissa hastighetsintervall kan också indikera en dålig tie-rod eller tie-rod end, men det är bäst att kontrollera komponenter för glapp eftersom andra problem i den främre änden eller däckens balans kan också skapa detta symptom.

Kontrollera den främre änden genom att lyfta framaxeln av Taurus och sedan stödja den på pallbockar. Vickar framdäcken, med ena handen på 9:00 och den andra vid 03:00, med snabba, korta back-och-tillbaka svänger avslöjar rörelse eller avger den knackar buller i racket.

Byt Inner Tie-Rod

Det rekommenderas att ersätta dragstänger och tie-länkhuvuden parvis, men det är inget krav. När Oxen är på en hiss eller pallbockar och hjulen är upplyfta, måste du bryta den inre låsmuttern på den yttre tie-rod end lös med en 19 mm fast nyckel. Besprutning kopiösa mängder penetrerande olja kommer att hjälpa.

Mäta avståndet mellan bollen änden av den yttre tie-rod slut på låsmuttern på den inre tie-rod rekommenderas. Detta kommer att bidra till att förhindra överdriven toe mäts i grader för hjulinställning när du är redo att ersätta den yttre tie-rod end till det inre tie-rod.

Låsmutter i botten av den yttre tie- rod end stud kommer att tas bort nästa, och sedan en tie-rod end avdragare kommer att användas för att separera den yttre tie-rod end från knogen utan att skada den. Skruva den yttre tie-rod end för att ta bort den från den inre tie-rod.

Bälg boot täcker anslutningspunkten för den inre tie-rod till styrväxel för att skydda den från föroreningar. Den är fäst på vardera änden av bagageutrymmet med band band som kommer att behöva tas bort och sedan ersätts med radiator-typ klämmor för ominstallation. En press stift eller nit på den inre tie-rod rack anslutningen måste sedan tas bort. Detta kan vara svårt beroende på vilken sida du vill ersätta.

Storlek upp det inre sexkantshuvud anslutning av inre tie-rod rack anslutning med antingen en 1 5/16 adapter eller en 34-mm-adaptern ( beroende på år av Taurus) på det inre ankarstag borttagningsverktyg.

Placera en hylsa på änden av tie-rod end verktyg och vrid motsols. En stor ansträngning krävs för att knäppa den stora tapp. Håll rack sidan på plats krävs också med en skiftnyckel eller och skiftnyckel.

Byt inre ankarstag genom att vända på förfarandet. Om en ny ren stift inte medföljer ersättare tie-rod, använd Loctite på gängorna för att förhindra tie-rod från att separera från hyllan.
En Hjulinställning

Eftersom mätningen av tån är bara grader, kan en trådtäthet av en inre tie-rod eller yttre tie-rod end gör en värld av skillnad. Toe påverkar läget av däcket och kan förtid slits ut slitbanan om den inte korrigeras. Toe justeringar görs genom att snurra den inre tie-rod tills specifika tå mätningen uppnås. Detta kan endast göras på rätt sätt när den är kopplad till en datoriserad hjulinställning maskin. Varje gång en front komponent ersätts på Ford Taurus, bör hjulinställning kontrolleras och justeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71263.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.