Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Testa Elektriska Mätare oljetryck

oljetrycket i en motor är avgörande för korrekt funktion och att undvika irreparabla skador på motorns inre delar. Elektriska olja tryckmätare avkänner oljetrycket inuti motorn, sedan överföra tryckinformation till spårvidden inuti fordonet. En felaktig oljetrycksgivarens kan sända felaktiga uppgifter till mätaren. Testa sensorn innan du byter ut mätaren. Sensorn skruvar i motorblocket, som ansluter till mätaren med en tråd som dirigeras genom brandväggen till mätaren på instrumentpanelen. Saker du behöver
Multimeter
variabelt motstånd potentiometer tjänsten
Fordons-och bruksanvisningar
Visa fler instruktioner
1

Hitta specifikationen oljetryck för din modell fordonets och motorns storlek i din instruktionsbok eller ett fordon service manual för din bil. Hitta de spänning och resistans parametrar för oljetrycket avkänningsenheten i bilens servicemanual.
2

Koppla loss kablarna som fäster oljetrycket avkänningsenheten. Det ligger vanligtvis på undersidan av motorn nära oljefiltret. Fäst multimeter som leder till sensorn och därefter starta bilen. Kontrollera multimeter och notera spänning och resistans rapporterats av multimeter.
3

Stäng av fordonet och koppla multimetern. Anslut potentiometern till oljetrycket avkänningsenheten genom att ansluta en ledning till den blå och vit kabel på sensorn och den andra potentiometer anslutning till jordanslutningen på ramen.
4

Ställ potentiometern till motståndet (i ohm) enligt uppgifterna från ägarens eller servicemanual. Starta fordonet. Kontrollera avläsningen på potentiometern och notera motståndet. Stäng av bilen, koppla bort potentiometern och ansluta kablarna till oljetrycksgivaren.
5

Byt ett oljetryck sändande enhet som returnerar värden utanför det godtagbara intervallet för din modell bil. Byt elektroniska mätare oljetryck om den sändande enheten testas inom acceptabla gränser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75362.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.