Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en sida Terminal Post Batteri

avlastningsbord batteripolerna är vanligen används i GM-fordon. Detta är dock inte att säga att en topp efter batteriet och polerna inte kan konverteras till nästan alla fordon. För att ta bort sidan terminalen stolpen batteri är precis lika enkelt (om inte enklare) än att ta bort det översta inlägget klämman batteripolen. Sidostolpe batteripolerna använder en bult-typ terminal som håller fast respektive batterikabeln till batteriet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Box-end skiftnyckel set eller Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen.
Sida 2

Sätt på skyddsglasögon.
3

Placera en lämplig storlek box-nyckel eller ett Ratchet och uttag på hex-chef (svarta -wired) negativa sidan efter batteripolen (ta bort minuspolen inlägget först kommer minimera förekomsten av gnistor från batteriet, vilket kan resultera i att antända lättantändliga vätgasen avger från batteriets ventiler). Många GMs använder en 8mm eller 5/16-tums nyckel (även om eftermarknaden eller konverteras sidoposterna terminaler kan ta ett mycket större nyckel eller hylsa). Även vissa avlastningsbord batterier, men inte alla, begränsa med en spärr och uttag på grund av begränsat utrymme mellan terminalen post och andra motorkomponenter.
4

Vrid nyckeln (eller Ratchet och uttag) moturs. Tänk på att om polerna är vända motorrummet, kommer terminalen bulten kräva att lösgöras till höger (medsols) för att ta bort.
5

Isolera batteripolen bulten från batteriet så det inte kommer tillbaka i kontakt med batteripolen när du tar bort den positiva (röda-wired) batteripolen bult sida stolpen på samma sätt. Vissa GM-fordon är utrustade med ett plasthölje för batteriets pluspol post för att förhindra korrosion. Om sådan finns, snäppa loss locket för hand först.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73070.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.