Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Vad är en PIP Circuit?

En PIP-krets är en komponent i bilar som bestämmer motorns varvtal och vevaxel position. Givaren för PIP, eller "profil tändning pickup," ligger bakom vevaxeln. Kretsen använder Hall Effect att bestämma vevaxelläget och motorvarvtal. Enligt boken "Automotive Engine Performance" av Ken Pickerill, signalen från PIP sensorn läses av en dator som sänder en tidssignal till tänd utgång, ofta förkortat SPOUT. Hall Effect och sensorer PIP

PIP kretsen bygger på ett elektromagnetiskt fenomen som kallas Hall Effect. En artikel i januari 1999 upplagan av "Wells Counter Point" rapporterade att Hall Effect upptäcktes 1879 av Edwin Hall. Han fann att när metall med en elektrisk ström som går genom de sätts in mellan två magneter, är en sekundär spänning skapas vinkelrätt mot den pålagda spänningen. Tillsatsen av ett metallblad kan göra spänningsfallet till noll, vilket skapar en "på" eller "av" utseende av signalen.
Vevaxel

Vevaxeln är en enhet i en bil motor som roterar för att driva kolvarna in och ut ur sina cylindrar, en funktion grundläggande för bildesign. Små magneter byggs in i det inre av vevaxeln. En PIP Hall Effect är placerad externt till vevaxeln. När vevaxeln roterar, vinkeln mellan magneten och Hall Effect förändringar enhet, skapar "på" eller "off" fyrkantsvåg-signal som motsvarar graden av rotation.
Mätning vevaxelposition

PIP kretsen producerar uppgifter om vevaxelläget. Rotationen av vevaxeln mäts i grader kring sin centrumaxel, som sträcker sig från noll till 360 grader. Enligt "Total Automotive Technology" av Anthony Schwaller, övervakar PIP kretsen denna rotation och speglar var sjätte av ett varv, eller 60 grader, på en graf som en plötslig hoppa eller droppe i signalen. Således, mängden roteras från den ursprungliga positionen, eller vevaxelposition kan bestämmas.
Mäta Varvtal

positionen hos vevaxeln data kan användas för att bestämma motorvarvtalet. De tvära hopp i PIP-signaler motsvarar en sjättedel av en full rotation. Följaktligen sex hopp utgör en komplett 360-graders rotation. Dessa revolutioner mäts per minut för att skapa RPM nollpunkten av vevaxeln eller motorns varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63353.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.