Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

DIY Solenoid

Solenoiden på din bil är ansvarig för att skicka en elektrisk ström till startmotorn. Bilen starter ingriper då svänghjulet och startar bilen. Om solenoiden är dålig, kommer det vidarebefordrar inte denna elektriska ström till startmotorn, och du kommer inte att kunna starta bilen. Det tar inte mycket lång tid att byta solenoiden på startmotorn, men du måste ta bort startmotorn för att göra det. Det finns inga speciella verktyg krävs för att göra jobbet och du kan få det gjort i ungefär en och en halv timme. Saker du behöver
Automobile jack
Hylsnyckelsats
stoppklossar
stödbenet
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Set de stoppklossar bakom bakhjulen på bilen. Öppna motorrummet och koppla loss minuskabeln från batteriet. Höj den främre delen av bilen på förarsidan med bil uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten. Lyft upp stativet till ramen på bilen. Under bilen
2

Crawl och lokalisera starter nära transmissionen. Lossa de elektriska ledningarna från startmotorn med en skiftnyckel för att lossa muttrarna. Ta bell locket med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att lossa bultarna. Ta bort fästet från startmotorn med en hylsa och spärrskaft för att lossa bultarna.
3

Ta bort den övre fästskruven från startmotorn med en hylsa och spärrskaft. Ta bort det nedre bulten från startmotorn med en hylsa och spärrskaft samtidigt stödja starter med den andra handen. Var försiktig så att startmotorn inte faller bort från motorn och skada dig.
4

Koppla solenoiden till startmotorn elektrisk tråd med en skiftnyckel för att lossa muttern. Avlägsna bultarna med en skiftnyckel. Skjut solenoiden bort ur startapparaten. Placera den nya solenoiden på startmotorn och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Anslut starter till solenoiden tråd och dra åt muttern med en skiftnyckel.
5

lägga startapparaten på bilen och dra åt bultarna med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Montera bell bostäder på transmissionen. Anslut de elektriska ledningarna till startmotorn och dra åt muttrarna med en skiftnyckel. Avlägsna stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta bilen för att testa den nya solenoiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63326.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.