Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur byter jag Starter i en 2002 KIA Sedona?

Startmotorn på 2002 Kia Sedona är direkt ansvarig för att starta motorn så när startmotorn inte fungerar, kommer Sedona inte starta. Startmotorn har ett kraftfullt redskap som kallas drevet. Det drivande drevet ingriper med svänghjulet. I huvudsak, är svänghjulet en mycket stor växel som ansluter till motorns vev. Startmotorn växeln stängs svänghjulet och i sin tur griper svänghjulet vevar. När luft, bränsle och gnista läggas in i mixen, brusar motorn till liv. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppkloss
skiftnyckel
Shop handdukar
14 mm hylsa
Ratchet
Swivel Visa
Fler Instruktioner
1

Jack Sedona främre änden från marken med hjälp av domkraft som medföljer fordonet. Placera en pallbock under varje A-arm och säkra fordonet på pallbockar. Placera ett hjul chock bakom bakhjulet för att förhindra Sedona rullar av pallbockar när du är under det.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Linda kabeln kontakten med en handduk för att förhindra att kabeln oavsiktligt vidröra batteripolen medan du arbetar på Sedona.
3

Koppla jordledningen från sidan av startmotorn. Tråden ansluter till ett gängat inlägg. Ta bort muttern från den gängade stolpen med en skiftnyckel och dra tråden från den gängade stolpen.
4

Ta bort de tre skruvarna som håller startapparaten till motorn med en 14 mm hylsa. Den övre bulten är svårt att nå. Använd ett vridbart ansluten till din spärr för att få tillgång till den övre bulten.
5

Dra i startsnöret av motorn och vrid den moturs för att exponera kablagen på startmotorsolenoiden. Koppla kablagen. Ta bort startmotorn.
6

Placera nya starter i närheten av kabelnät och därefter återansluta selar till magnetventilen.
7

Skjut startmotorn på plats och ersätta bultarna. Trä alla tre bultar på plats med fingrarna för att se till att de alla tråden på rätt sätt. När de är färdiga, dra åt med uttaget.
8

Anslut jordledningen till den gängade stolpen på sidan av starter och sedan återansluta den negativa batterikabeln


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63083.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.