Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man byter Starter på en '87 Nissan Pathfinder

En fordonets starter är nödvändig för att vända på motorn. Detta gäller särskilt på fordon utrustade med automatiska växellådor, eftersom de inte kan vara "bogsera igång" med kopplingen. Den genomsnittliga starter är byggd för att hålla i många år, men så småningom kan slitas ut och måste bytas. Byta 1987 Nissan Pathfinder starter är ett jobb som kräver avlägsnandet av oljefiltret, eftersom det blockerar åtkomst till startmotorn och hindrar den från att tas bort vad du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet och socket set
Oljefilternyckel
rörtång
Catch pan
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet . Höj fordonets front med en domkraft och stödja den med pallbockar. Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort 12 mm bultarna som håller den främre skidplate på plats. Ta passageraren hjulet sida fram med en rörtång för att få tillgång till hjulet väl området.
2

Leta oljepluggen pan drain och placera en fångst pan undertill. Ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna ur pannan. Byt avtappningspluggen när du är klar. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel att skapa utrymme för att ta bort startmotorn. Addera 3

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort de två 14 mm bultarna som håller startmotorn på plats. Koppla ur magnetventilen kontakten och positiva batterikabeln från startmotorn och dra ur oljepluggen tryckgivare. Dra i startsnöret ur fordonet.
4

Skjut nya starter i monteringsytan och anslut magnetventilen pluggen och positiva batterikabeln. Återanslut oljepluggen tryckgivare. Sätt tillbaka de två skruvarna och dra åt dem med Ratchet och uttag.
5

Sätt i det nya oljefiltret för hand och dra åt tills det är ordentligt. Använd oljefilternyckel att dra åt den med ett helt varv för att säkra det på plats. Sätt tillbaka sladda ryggplattan mot fordonets front. Ta bort dropplådan från under bilen.
6

Montera hjulet på navet och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften och sänka bilen. Använd rörtång för att dra åt muttrarna. Refill Pathfinder motor med rätt mängd motorolja. Konsultera instruktionsboken för motorns olja kapacitet.
7

Starta fordonet och övervaka oljenivån. Titta under motorn området för eventuella läckor. Kassera den använda oljan i fångsten pan vid närmaste bildelar utlopp eller verkstad. De flesta butiker kommer att hjälpa kassera oljan på ett säkert sätt utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63310.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.