Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Chevrolet Tändningslås Removal

Mest Chevrolet fordon har en av två typer av tändning lås, ett lås som snäpper på plats eller ett lås som är fastskruvad på plats. Om du planerar att ta bort din tändning låsa dig, finns det några generella riktlinjer som du kan följa. Bilens reparationshandbok kommer också att ha exakta instruktioner anpassade till bilens modell och år. Låstyper

på Chevrolet bilar tillverkade mellan 1969 och 1977, snaps tändningslåset i rattstången via en stoppbygel, som är fjäderbelastad. Den andra variationen är ett tändningslås som använder en bult som går genom en skåra i låset för att fästa den på rattstången. Addera byte av ratt


För att komma åt tändningslåset, måste du ta bort ratten. För att göra detta, lokalisera muttern ratten och ta bort den. Muttern läge kan variera beroende på din bil, men det är oftast placerad i mitten av ansiktet av ratten. Efter avlägsnande av muttern, behöver du använda en speciell avdragare ratt att dra hjulet från kolonnen axeln. Den avdragare fäster hjulet i mitten, där hjulet fäster kolumnen axeln. När den är ansluten, ser det ut som om en mycket lång bult kommer ut i mitten av ratten. Du kan använda en skiftnyckel för att vrida avdragare, vilket kommer att leda till att hjulet lossnar från bilen.
Tryckplattan

När ratten är off, ser du den runda tryckplatta på kolumnen axeln, under där hjulet brukade vara. En fjäderbelastad låsring håller tryckplattan på plats. På några bilar har tryckplattan också tre skruvar som håller den på plats. Om så är fallet, använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna först. Det finns ett speciellt verktyg som kallas ett lås platta verktyg som används för att ta bort låsringen som håller tryckplattan på, men om du inte har det verktyget, kan du använda en skruvmejsel eller snap tång ringen att avlasta den kvarhållande ringen och lossa den.

När tryckplattan är avstängd, kan du också ta bort skruvarna som håller blinkers på plats för att få tillgång till tändningslåset. När du tar bort dessa skruvar, tändningslåset hållarskruven eller stoppbygel, kommer att exponeras.
Ta bort Lås

När du har tillgång till tändningslåset hållarskruven eller klipp, kan du ångra antingen bulten eller skjut in på klippet för att avlasta fjädertrycket. Om din tändningslåset hålls på plats med en stoppbygel, kanske du inte kunna komma åt klippet med fingrarna, men du kan använda ett litet verktyg, till exempel en skruvmejsel eller uträtat gem för att släppa fjädertrycket. Dra sedan lockout av rattstången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/62968.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.