Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man fixar ett dött batteri i en Town & Country Bus

En död bilbatteri är ingen picknick i någon situation. Helst, kan en enkel batteriladdning lösa problemet. Om det här alternativet inte är tillgängligt, kommer dock startkablar och det uppsving av el från en kollega pendlare göra susen. Town and Country är en stor, New Jersey-baserade resor charterbolaget som använder stora bussar, eller "turistbussar", som använder två våt-batterier för att driva sina resor. Detta innebär elektrolyt fluidum används för att tillföra en elektrokemisk reaktion i varje battericell, som producerar en ström. Först utvecklades 1800 av Alessandro Volta, våt-cellsystem är de äldsta battericeller fortfarande på marknaden. Saker du behöver
startkablar
Booster batteri (i ett annat fordon) katalog Ögonskydd: Din tillverkarens bruksanvisning Review, Digital voltmeter (mäter spänningen i en krets) katalog Cloth trasor
Visa fler instruktioner
1

Park booster fordonet inom kabel räckhåll för bussen. Ställ in parkeringsbromsen på båda fordonen, och ta varje ur växel och sätta i "Park". Stäng av tändningen i båda fordonen. Ta bort alla metall klockor, ringar eller armband innan du försöker hoppa fordonet.
2

Lyft huven på van, och leta reda på bussens två batterier. Kontrollera spänningen på batteriet med voltmeter. Vrid tändningsnyckeln till startläget och håll i 30 sekunder, sedan slå på strålkastarna. Lämnar strålkastarna på, kontrollera kapaciteten hos varje cell med voltmetern. Ett laddat batteri kommer att ha en cell kapacitet på 1,95 volt, plus eller minus 0,05 volt mellan varje cell. Detta test kommer att hjälpa till att identifiera vilka batteriet har laddats ur och får det uppsving.
3

Kontrollera elektrolyten eller destillerat vatten för varje cell i båda batterierna genom att ta bort ventilationslock som täcker cellerna. Om nivån är låg i någon cell, fylla den med destillerat vatten tills nivån är strax under plastskydd inuti ventilationshål på batteriet. Denna skärm kallas ventilen väl. Om ingen vätska i cellerna alls, är batteriet oanvändbar och bör inte ökas.
4

Leta efter isbildning i eller runt batteriet och ventilationslock under din vätska check. Om isen är närvarande, inte öka inte batteriet för explosionsrisk. Lokalisera en jordanslutning på din buss "motor eller ram. Detta kommer att vara den negativa kontakten hopparen kabeln ansluts till under ett uppsving, snarare än den negativa terminalen på det urladdade batteriet.
5

Lämna ventilationslock off, och trasor plats eller dukar över de exponerade cellerna .
6

Bifoga en positiv klämma på dina startkablar till den positiva polen på hjälpbatteri. Fäst den positiva klämman på den andra änden till pluspolen på din döda buss batteri. Försiktigt fästa den negativa klämman på booster sidan till den negativa booster batteripolen. Fäst den andra negativa klämman till jordanslutningen på motorn. Typiskt laddningar av startkablar färgkoordinerade så de svarta klämmorna är negativ och den röda är positiv. Kontrollera att klämmorna är säkra, eftersom de är benägna att falla av batteriet.
7

Vrid tändningen i booster fordon för att starta motorn. Efter ett par minuter av tomgång, vrid på tändningen för att starta motorn i bussen. Håll ditt ansikte och händer borta från batterierna när de utför boost.
8

bort kablarna när laddningen är framgångsrik och det urladdade batteriet är startskottet till liv. Ta den negativa klämman från booster sidan först, sedan den negativa jordanslutning av den nyligen laddade batteriet sekund. Gör samma sak för de positiva klämmorna på vardera fordon.
9

ta bort duken trasor täcker cellerna och ersätta ventilationslock. Släng trasor, och undvik kontakt med någon vätska rester som du hanterar dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63298.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.