Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man reparerar färg chips och repor

Det är väldigt lätt att få måla marker eller repor på en bil, och det är bäst att gå till dem innan rosten sätter in, eftersom när en bil börjar rosta det är svårt att gripa den rostande verkan. Fastställande färgflagor och repor kräver en del skicklighet så det är bäst att träna på någon del av bilen som inte syns. Saker du behöver
Touch-up eller färgmatchad måla
Tandpetare
avfettningsmedel eller rengöringsmedel
rent radergummi
fint sandpapper
Gnugga Primer alkohol
för bilar
Plastmuggar eller containrar
Visa fler instruktioner
1 Tvätta bilen först.

Tvätta bilen och se till att den är helt torr innan du börjar reparera måla marker eller repor.
2 Paint koder ofta återfinns i dörren sylt.

titt inuti dörren sylt eller i handskfacket för att hitta färgen koden för din bil. Ta den här koden till återförsäljaren och köpa en flaska bättringsfärg.
3 Använd ett suddgummi för att befria området för rost.

Rengör kantstötta eller repiga område med ett organiskt rengöringsmedel eller ett avfettningsmedel. Någon rost bör slås av med ett rent radergummi. Om det finns en stor chip
4

, kan du behöva att försiktigt sand området med fint sandpapper. När slipningen är klar, torka slipas plats med några tvättsprit eller en trasa för att se till att den är ren från damm. Låt området torka.
5 Använd en tandpetare för att applicera primern.

Doppa en tandpetare i primern och försiktigt släta över chipet eller scratch. Låt varje chip eller skrapa för att torka i minst två timmar innan en annan fin lager grundfärg. Applicera så många lager som behövs tills metallen under är helt täckt, vänta två timmar mellan varje skikt. Använd en ren tandpetare varje gång du använder primer.
6

Skaka eller blanda touch-up eller färgmatchad färgen väl och häll lite i en liten plastmugg eller container. Detta gör det lättare att komma åt färgen.
7

Måla över repa eller chip med en ren tandpetare. Det är viktigt att använda mycket lite färg och använda en ren tandpetare varje gång du vill ladda om färgen. Efter varje tunn ansökan, låt färgen torka i ett par timmar. Återapplicera så många gånger som behövs för depression som skall fyllas. Se alltid till att vänta två timmar mellan strykningarna.
8

När depressionen är helt fylld, låt färgen torka ordentligt i minst en vecka.
9

försiktigt vaxa eller polera din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62849.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.