Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man gör Glasfiber karossdelar

Att vara i en bilolycka kan lämna din bil med inte bara inre skador utan även yttre fysiska skador som tar avstånd från det estetiska (och dollarn) värdet på din bil. Skadade karosseridelar kan vara dyra att ersätta och får inte omfattas av din försäkring. Men du kan lära dig att göra dina egna glasfiber karossdelar hemma. Även att arbeta med glasfiber kräver mycket tålamod och en god känsla för detaljer, kan det spara en massa pengar och du kan även egen design panelerna för att göra din bil en av ett slag. Saker du behöver
Pencil
Paper
frigolit
Bondo
Sandpapper
Polyester Primer
Molding Wax
Resin Resin
Polyester och härdare
Plast blanda koppar
Borstar
Glasfiber rulle
fiberglasmatta
Rakblad
trä mätsticka
Visa fler instruktioner
1

försiktigt replikera dimensionerna av bilens karossdelar på en bit papper. Även om du kan anpassa panelerna som du vill, måste du se till att alla bitarna passar. Din design bör omfatta där panelerna kommer att ansluta till bilen, kommer en liten missbedömning resultera i en icke-funktionell panel.
2

Rista skumblocket att bilda en form enligt din design. Du kan limma flera mindre block av skum tillsammans för att bilda en större bit som passar panelen. Använd 180-slippapper för att jämna till ytan av skummet. Täck skummet i Bondo och låt det torka. Sand den torkade Bondo med 220-grit sandpapper tills den är slät.
3

Spray polyester primer ovanpå Bondo. Primern kommer att vara mycket tjock skillnad från den vattniga färgprimer. Låt primern torka. Torktiden varierar beroende på märke. Använd 180-grit sandpapper för att jämna ut ytan. Fortsätt till sand med finare gryn tills du är våtslipning med 1000-slippapper.
4

Låt det sitta i 3-4 dagar. Under denna tidsperiod, vaxa bit 3-4 gånger. Vaxet kommer att säkerställa en jämn yta som gör kroppen paneler smidig. Spray med Tooling Gel och låt det sitta tills klibbig. När gelen är klibbig, applicera harts.
5

Ta glasfiber ark och separera dem tills de är i mindre glasfibersträngar. Lay glasfiber direkt ovanpå hartset .. Använd glasfiber rullen för att avlägsna eventuella inneslutna luftbubblor under. Upprepa 6 gånger så att din kropp panel kommer att vara stark.
6

Låt massan torka innan du tar bort. Använd ett rakblad för att rensa upp eventuella utstickande bitar av glas. Använd trä mätsticka för att försiktigt dra panelen ur formen. Du kan använda en luftpistol att blåsa in mellan för att påskynda processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62894.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.