Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur ändrar jag den axel tätning på en 1998 Jeep Wrangler?

Tätningen inom en Jeep Wrangler axelaggregat är viktigt att hålla axeln välsmord. Du måste byta ut tätningen om du ser någon skillnad smörjmedel läcker ut på fästplattan. Axelarrangemanget går igenom den bakre bromsaggregatet, och du måste ta bort drivaxeln för att nå tätningen som omger axeln inuti huset. Detta är främst ett problem på modeller som använder en lagerhållare på axelarrangemanget. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckel och förlängning
glidhammare
Axel flänsadaptern
Inre avdragare backfastsättning
Rag
lagerfett
Seal föraren
Visa fler instruktioner
1

Lyft jeep bakre änden och stödja den på pallbockar. Avlägsna hjulet för motsvarande axel och sedan glida av bromstrumman
2

Ta bort muttrarna förbinder packboxen till axeln fläns,. Infoga en förlängning uttag på din nyckel för att nå muttrarna genom fläns, och mellan flänsen och bromsbackanordningen.
3

Anslut en glidhammare med en axel flänsadapter till mitten av axelns fläns och dra axeltappen ur huset genom centrum av den trumbromsanordning.
4

Slå axeln flänsadaptern med en inre avdragare backfastsättning på glidhammare. Sätt i hammaren och käken tillbaka i axelhuset och dra ut den inre förseglingen.
5

Torka lagerhålet på axeln med en trasa. Packa lagret med lagerfett och applicera ett tunt lager av samma fett på lagrets utsida.
6

Installera den nya tätningen i axelhuset med en tätning förare och belägga tätning läppar med fettet.
7

Guide drivaxeln tillbaka in i huset, vilket gör att du inte skadar tätningen. Anslut och montera muttrarna för lagerhållare med din nyckel och förlängning.
8

Anslut bromstrumman och hjulet, sedan sänka Jeep från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62864.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.