Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur du ändrar en 2002 F150 Lower Ball Joint

kullederna på Ford F150 lastbil arbete som lederna i en persons arm, men de kan bära ner med tiden. Om det är för mycket rörelse på kulkopplingen, måste den ändras. Kulleden på en 2002 modell F150 är en permanent del av den nedre styrarmen och kan inte ändras individuellt. Du måste byta hela länkarmen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Wrench
Spiralfjäder kompressor
Nedre länkarm
Visa fler instruktioner
borttagning

1

Höj lastbilen och stödja den på pallbockar, ta sedan bort hjulet för kontrollgruppen /kulled du ändrar.
2

Koppla bort bromsoket och dess monteringsfäste om lastbilen har tvåhjulsdrift - ta bort sina bultar med en skiftnyckel, sedan glida bromsskivan utanför dubbar. Unbolt och ta bort skölden bromsen splash. Låt inte bromsoket hänga med sin slang
3

Ta torsionsstaven på en fyra-wheel-drive truck,. Markera förhållandet av torsionsstången och tvärbalk stöd, justerbulten till dess mutter, och baren är främre änden med kontrollgruppen. Om trucken har fyra hjul låsningsfria bromsar, koppla bort bygeln från kontrollgruppen.
4

Ta bort muttrarna /bultar förbinder stötdämparens nedre änden med kontrollgruppen och dra chock ur bilen underifrån
5

Lossa bromsslangarna fäste från kontrollgruppen genom att ta bort dess bult, ta sedan bort den främre stabilisatorn nut bar länken för att koppla bort den från kontrollgruppen,. behålla sin metal bricka och gummi bussning närheten.
6

Komprimera spiralfjädern med en fjäder kompressor, följa instruktionerna för att kompressorn. ur styrningen
7

Separat kontrollgruppen knoge genom att ta bort sprinten, lossa muttern bollen stud utan att ta bort det, och med hjälp av en avdragare verktyg för att separera de två delarna.
8

Dra den nedre styrarmen och kulleden från ramens parentes efter bort deras pivot bultar i nedre tvärbalk.
Installation
9

Höj armen ersättande kontroll och kulleden på plats och installera sina pivot bultar och andra fästanordningar. Se till att bultarna är riktade framåt så muttrarna är vid fronten, och inte åt muttrarna helt ännu.
10

Guide kontrollgruppen mot styrspindeln med en domkraft, för in kulledstappen i hålet i knogen, montera muttern till mellan 83 och 112 fot pounds, och installera en ny saxpinne.
11

Re-anslut krängningshämmare och montera stötdämpare.
12

Anslut torsionsstången och låsningsfria wirefäste för en fyra-wheel-drive truck. Återanslut bromsskiva och bromsok med sitt fäste på en två-hjulsdrivna modellen.
13

Höj kontrollgruppen igen med domkraft tills den når sin normal höjd, och sedan skärpa kontrollen marknadsmässiga pivot bultar till mellan 121 och 147 fot pounds.
14

åter ansluta hjulen och hasplåt och sänka trucken. Addera ditt
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62443.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.