Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur Prep uretanprimer

uretanprimer används ofta i organ butiker som en ytbeläggning som ger en förseglad, skyddande bas på auto paneler före målning. Den har en hög halt som är överlägsen lack primer alternativ och skapar ytterligare uppbyggnad när de sprutar. När det därefter gnidas lämnar uretanprimer en platt, jämn finish som motstår korrosion, fyller skrapmärken i kroppen spackel och ger en etsad yta att främja lackvidhäftning. När du använder korrekt förberedelse tekniker, är uretanprimer ett utmärkt ytmaterial som är lämplig för alla applikationer Body Shop. Saker du behöver
P180-grit sandpapper
P320-grit slippapper
P500-grit slippapper
P800-grit vått och torrt papper
Random planslip
Luft fläkt
Duk
Avfettaren
putstrasa
uretanprimer
Kompatibel härdare
sprutpistol
Air kompressor
Airline Flighter Can i matt svart färg
Gummi slipkloss
Rent vatten
Maskeringstejp
maskeringspapper
Visa fler instruktioner
1

Släta alla tillämpningar av spackel på de reparerade panelerna auto organ till en P180-grit yta för att minimera repor. Ta en slumpmässig planslip med en P320-grit slippapper och fjäder ut färgen kanterna tills en helt plan yta uppnås. Sand resten av panelen med en P500-grit slippapper, noga med att inte instegsskydd intilliggande paneler. Detta kommer att ge en nyckelharpa yta för uretanprimer att hålla sig till.
2

Clear damm från panelen med en fläkt och torka rent med en tygbit indränkt i avfettningsmedel. Isolera den förberedda panelen auto organ genom att maskera det med tejp och papper för att förhindra över-spray. Torka över ytan av panelen med en putstrasa för att avlägsna eventuella kvarvarande spår av damm och skräp. Aktivera uretanprimer med en kompatibel härdare med förhållandet som på det tekniska databladet. Vanligtvis är hög torrhalt uretan primrar blandades i ett förhållande av tre delar primer till en del härdare. Rör om ordentligt och överföra materialet till en sprutpistol med en 1,6 mm fluidspetsen ställa upp.
3

Anslut pistolen till ett flygbolag och tillämpa tre fulla skikt av aktivt primer, lämnar en 10-minuters härdning mellan varje skikt. Var särskilt uppmärksam på material byggs upp över reparationer. När den sista lager grundfärg har tillämpats, städa ur pistolen med cellulosa thinner och låt primern torka över natten. Alternativt kan uretanprimer vara kraft torkas i en färg ugn i 30 minuter vid 160 grader Fahrenheit.
4

Applicera ett tunt lager matt svart färg över den torra primer för att skapa en guide för slipning och låt torka i fem minuter. Ta ett ark med P800-grit vått och torrt papper och linda den runt en gummi slipkloss. Sänk blocket och papper i rent vatten och överföra till det primade auto organ panel med stora, platta området av blocket vilar över reparationer. Flytta armen fram och tillbaka över primern. Den svarta guide coat kommer gnugga bort som bygget av uretanprimer reduceras för att markera repor och ojämnheter.
5

Fortsätt gnugga ner, lägga till mer vatten vid behov, tills guiden pälsen har varit helt bort och panelen är kvar med en plan, jämn yta. Torka fordonet med trasa och ta bort alla gamla maskering. Avfetta panelen för att avlägsna alla spår av primer rester och tillämpa rena tejp och maskeringspapper. Ytan på auto organ panelen är nu helt förberedd och kan torkas av med en putstrasa före målning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62850.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.