Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Instruktion för Paint metallflinga Sprutpistoler

Även konventionella metalliska färger är relativt lätt att tillämpa, kan metallflinga produkter vara notoriskt svåra att använda. Eftersom storleken av flingor kan variera så mycket, finns det ingen enskild pistol setup för universell användning. Erfarenhet av att använda produkter metallflinga kan ge professionella och amatör spruta en klar fördel men det ständigt föränderliga värld av billacker innebär att försiktighet bör alltid ges. Ansökan metoder är bara en del av ett perfekt jobb eftersom fel val av sprutpistol kan lämna ett fordon som kräver en total ommålning. Saker du behöver
Avfettaren
luddfri trasa
putstrasa
Base färg
Base färg aktivator
tyngdkraften HVLP sprutpistol
Blandade sprutpistol fluidspetsen uppställningar
Klarlack
Klarlack härdare
Klarlack tunnare
metallflinga
Gun käppar
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ att fordonet är korrekt framställd med hjälp av en kompatibel primer som har gnidas till en P800-grit finish. Tvätta panelerna med avfettningsmedel och torka av dem med en ren bit luddfri trasa. Innan målning, torka av ytan på varje panel med en putstrasa för att avlägsna främmande partiklar.
2

Applicera tre fulla skikt av grundfärg över panelerna i bilen med en gravitationsmatad HVLP sprutpistol. Vattenbaserade färger bör tillämpas från 4 inches med en sprutpistol fluidspetsen inställning av 1,2 mm och lösningsmedelsbaserade färger bör tillämpas med en sprutpistol fluidspetsen set-up av 1,4 mm från ett avstånd av 6 inches. Låt varje lager härda innan en efterföljande skiktet appliceras. Den tidigare Pälsen ska vara matt utseende innan nästa tillsätts.
3

Applicera en slutlig droppe lager grundfärg från ett avstånd av 12 inches för att säkerställa en effektiv distribution. Låt härda innan du torkar bort över-spray med en putstrasa. Aktivera den klara beläggningen i ett förhållande av 2 delar material till en del av härdare och tillsätt 10 procent av kompatibla tunnare att säkerställa en korrekt materialflödet. Lägg innehållet metallflinga till klarlack på 30 gram per liter blandad produkt.
4

Bestäm storleken på pistolen fluidspetsen inställning av storleken på metall flingor. Små flingor kräver en 1,3 mm setup men större flingor kan kräva en installation av allt upp till 2,5 mm. Tillsätt en liten mängd metall flaga klarlacken till pistolen och spraya en liten mängd på en testpanel. Materialet ska flyta jämnt och det bör finnas några tecken på fräsande från sprutpistolen luftmunstycket. Experiment med olika inställningar tills önskat flöde uppnås, med hjälp av en pistol skruvnyckel att byta komponenter.
5

Applicera två fulla skikt av metall flaga klarlack från ett avstånd av 6 inches, vilket ger en härdningstid av 5 minuter mellan lagren. Så länge fluidspetsen konfigurationen är korrekt, kommer flingorna binda till basfärgen medan den klara beläggningen innehållet sprids ut över ytan av varje panel för att lämna en platt yta. Låt klarlack för att torka över natten eller tvinga torrt i en färg ugn i 30 minuter vid 160 grader Fahrenheit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62846.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.