Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Auto Målning Vägbeskrivning

Det stora utbudet av olika billacker på marknaden kan ofta leda till förvirring i att göra rätt val av material och tillämpa den på en förberedd panel. Den ökade efterfrågan på lägre flyktiga organiska ämnen (VOC) har gjort vatten-baserade produkter otroligt populär i de flesta större plåtslagerier, men det finns fortfarande en stor efterfrågan på lösningsmedelsbaserade färger, uretan klarlacker och singel-iscensatt akryl färgsystem. Även anvisningar för ansökan är närmast universella, det finns ett antal små överväganden som måste tillämpas för att säkerställa en perfekt målad yta. Saker du behöver
HVLP sprutpistol
vattenbaserad färg
Vatten-aktivator
lösningsmedelsbaserad färg
Kompatibla tunnare för lösningsmedelsbaserad färg
uretanfärg
akrylfärg
Kompatibel uretan härdare
Kompatibel akryl härdare
Kompatibel uretan tunnare
Kompatibla akryl tunnare
Paint filter
Visa fler instruktioner
vattenbaserad färg

en

Aktivera vatten-baserat material i ett förhållande av 10 delar färg till en del av kompatibla aktivator. Alltid stam vattenbaserade färger genom ett filter innan du lägger dem till en HVLP sprutpistol. Se till pistolen inställning fluidspetsen för vattenbaserad färg hålls till maximalt 1,2 mm och en omgivande sprutning temperatur på 68 grader Fahrenheit alltid iakttagas.
2

Ansök vattenbaserad färg i tre fulla skikt från ett avstånd av 4 inches, vilket gör att en lämplig härdningstid mellan var och en att låta färgen matt. Genomför en fullständig kontroll av det slutliga skiktet att kontrollera transparens och lägga till ytterligare rockar behov
3

Applicera en droppe skikt av färg -. När det slutgiltiga fullt skikt har härdat - från ett avstånd av 10 till 12 inches att ge en jämn täckning av metallisk kontakt eller rakt färg integration. Låt härda i 5 minuter innan du applicerar en kompatibel klarlack.
Lösningsmedelsbaserad färg
4

Mix lösningsmedelsbaserade färger i förhållandet 2 delar färg till en del av kompatibla tunnare. Det finns ingen anledning att lägga en härdare till lösningsmedelsbaserade färgade beläggningar. Blanda innehållet tillsammans grundligt för att möjliggöra distribution av färg fast och sila materialet genom ett filter i en HVLP sprutpistol med en 1,4 mm fluidspetsen setup.
5

Applicera det första lagret av färg på medelhög volym istället för ett fullt skikt. Den höga nivån av fast innehåll bör ge effektiv täckning och en lättare applicering ger en utmärkt greppyta för efterföljande skikt. Låt första skiktet härda tills den är matt utseende.
6

Applicera två fulla skikt av lösningsmedelsbaserade material över greppet pälsen med en lämplig härdning period mellan varje. En droppe päls kan läggas på metalliska färger från ett avstånd av 8 till 12 inches. Rengör pistolen ordentligt innan en skyddande klarlack.
Uretan och målar akryl
7

Aktivera uretan och akrylfärger i enlighet med tillverkarens datablad. En 2 till 1 blandning med en kompatibel härdare brukar rekommenderas. Tillsätt ytterligare 10 procent av tunnare för att främja ett lämpligt flöde av material och lägga den blandade produkten till en HVLP sprutpistol med en 1,3 mm fluidspetsen setup. Spraya vid en omgivande temperatur på 68 grader Fahrenheit.
8

Spray uretan och akryl produkter i två fulla skikt på ett avstånd av 6 inches från panelens yta. Låt 5 minuter mellan varje skikt för färg att bota, att se till att alla panelkanter har täckts innan städa ur pistolen med cellulosa förtunning.
9

Force torr uretan och material akryl, där så är möjligt. Helst bör en paint ugn inställd på en temperatur på 140 grader Fahrenheit i 30 minuter användas. Alternativt, låt materialet torka över natten vid rumstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62847.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.