Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Sifon Feed sandblasteren Tricks

Sifon sandblästringsapparater är de mest grundläggande typen av sandbläster tillgängliga. Sifonen sandblästring systemet består av en slang som är placerad i påsen eller hink med blästermedel och annan slang som är ansluten till luftkompressorn. Den sprängning kraften skapas när operatören trycker av och kraften hos den komprimerade luften flyttar ut i slutet drar blästermedel upp genom toppen av sprängning pistolen. Kraften i sprängningen är inte starkare än det tryck som skapas av kompressor. Tänk på din Avstånd


Stå för långt bort från den post som sandblästrad kommer att lämna dig känslan frustrerad eftersom du inte kommer att se de resultat du förväntar dig. Sifon sandblästring är mest effektiva på nära håll, så det är viktigt att ha spetsen av sprängning vapnet tillräckligt nära objektet som blästras för att möjliggöra slipande natur sprängning mediet för att vara effektiva. Sifon sprängning fungerar bra på små del föremål som kan ta emot en koncentrerad sprej från nära håll.
Använd rätt Media

Inte all sand är lika i världen av sandblästring . Den sandblästring branschen som helhet har gått ifrån att använda sand alls. Istället många sandblästringsapparater använda andra nötande material såsom plastpärlor eller krossade snäckskal valnöt. När du använder en hävert sandbläster, välj en ljus blästermedel. En sifon sandbläster har begränsad makt på grund av den icke trycksatt systemet. Om blästermedel väger för mycket, kommer mer av sprängning effekt förloras. Krossade valnötsskal, majskolv grus och plastpärlor är alla bra media att använda med en hävert sandblästring systemet eftersom de är lätta och färdas väl från spetsen av blaster.
Återställa Sand

Vissa sifon Sandblaster system är inbyggda i ett skåp där operatören kan glida händerna i handskarna som sträcker sig in i skåpet och sandblästra smådelar. Den blästermedel faller genom ett galler i botten av skåpet och samlas upp i ett magasin. Fördelen med detta är att de blästermedel kan samlas in och användas igen. Det är också möjligt att återvinna en del av de blästermedel om sandblästring utanför. Sifon sprängare inte kommer att spraya materialet mycket långt, så om bitarna är placerade på en stor presenning före sprängning, kommer de flesta av blästermedel kvar på tarp.
Planera tillräckligt med tid

sifon sandbläster är inte den snabbaste metoden för att slutföra en sandblästring jobb. Det är viktigt att ge tillräckligt med tid när man använder denna typ av sandblästring utrustning. Små delar uppenbarligen inte tar så lång tid att slutföra en hel bil, men underlåtenhet att planera tiden därefter kan leda till stress och snäva deadlines. Sifon sprängning utrustning är inte det bästa valet för tidsplanering om du kommer att sandblästring flera stora delar eller lackering mer än en bil, till exempel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62826.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.