Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man använder Dupont CENTARI Paint

The DuPont CENTARI färgen blandas systemet har använts i kroppen butiker över hela världen sedan den först kom ut på marknaden i mitten av 1980-talet. Det är ett otroligt mångsidigt material som främjar höga nivåer av glansretention, snabb applicering och utmärkt kant-till-kant färgmatchning. Den omfattande reduceringar tillgängliga för CENTARI intervallet innebär att produkten är idealisk för professionellt bruk i en färg monter eller för amatör användning av lufttorkning. Tillverkas som en akryl emalj produkt bör DuPont CENTARI färger skall sprutas, och kan inte användas för vätskeprov ändamål. Saker du behöver
Paint Gun
Luftledning
Kompressor
Avfettaren
putstrasa
DuPont CENTARI måla mätsticka
DuPont CENTARI måla
DuPont CENTARI 793S härdare
DuPont CENTARI Reducer (enligt sprutning temperatur) katalog DuPont CENTARI 8100S retarder
Cellulosa thinner
Visa fler instruktioner
1

DuPont CENTARI färg alltid bör tillämpas över en förberedd arbetsyta som har grundats med ett kompatibelt material. Använd någon DuPont OEM eller flotta primer för detta ändamål. Avfetta fordon paneler med ren trasa och avlägsna spår av damm med en putstrasa genom att torka varje enskild panel grundligt.
2

Aktivera färgen med hjälp av en DuPont CENTARI färg mätsticka. Färgen bör aktiveras till ett förhållande av 8 delar färg till en del 793S härdare. Tillsätt 2 delar DuPont CENTARI reducering till slut. Den reduktion som används ska avse den omgivande luftens temperatur du ska spruta i. Använd 8034S reducering för temperaturer mellan 65 och 75 grader Fahrenheit, 8022S reducering för temperaturer mellan 70 och 85 grader Fahrenheit och 8093S reducering för temperaturer mellan 70 och 90 grader Fahrenheit. Lägg ett lock av 8100S retarder per halv liter färg om den omgivande temperaturen är över 90 grader Fahrenheit. Rör materialet grundligt.
3

Överför aktiverade materialet till en sprutpistol med 1.4mm fluidspetsen set-up. Anslut sprutpistolen i ett flygbolag som drivs av en kompressor som kan producera 65 pounds per kvadrattum av tryck. Face panelen målas och håll pistolen till det yttersta vänstra sidan av panelen så att den pekar direkt på intilliggande maskeringspapper. Håll ett avstånd på 6 inches från panelen och aktivera pistolavtryckaren att släppa materialet och främja måla atomisering genom luften cap.
4

Flytta armen stadigt i en rak linje tvärs över den panel, bibehålla samma 6-tums avstånd hela tiden tills du når långt till höger. När du kommer tillbaka över panelen från höger, överlappar måla kanterna för att förhindra torra fläckar. Fortsätta arbeta från vänster till höger, och tillbaka igen, tills hela ytan av panelen har fått ett fullt skikt.
5

DuPont CENTARI färger är avsedda att tillämpas i en enda ansökan spraya så en fullständig andra skikt på samma sätt som den första tillämpades omedelbart. Håll pistolen i rörelse hela tiden för att eliminera risken för körningen och bottnar. Genomför en okulärbesiktning efter den andra pälsen har tillämpats för att kontrollera om öppenhet. Vissa färger, speciellt rött och gult, kan behöva ett tredje skikt för att säkerställa fullständig täckning. Färgen kan vara kraft-torkades under 30 minuter vid 160 grader Fahrenheit eller det kan lämnas att torka över natten. Rengör pistolen med cellulosa thinner direkt efter målning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62836.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.