Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur fixar Klarlack

Automotive klarlack sprutas över vatten-baserade eller lösningsmedelsbaserad färg produkter för att ge en blank yta och skyddande beläggning. Under sprutning, kan det vara ganska lätt för skador som uppstår på grund av de transparenta egenskaper hos själva produkten. Problem med klarlack också kan uppstå som en följd av oxidation, överdriven exponering för ultraviolett ljus och närvaron av våta eller fuktiga väderförhållanden. Vanligaste problemen med klarlack program lätt kan fastställas med hjälp av etablerade rättelse procedurer. Saker du behöver
P2000-grit vått och torrt papper
Gummi slipkloss
Rent vatten
ren trasa
Polermaskin
Polering huvuden
Cutting förening
Polering glasyr
Abrasiva lera bar
klarlack
klarlack tekniska datablad
Infraröda lampor
lackboxen (yrkesmässig användning) katalog Mycket fin kvalitet slipning trasa
putstrasa
Spray gun
Airline
Kompressor
Visa fler instruktioner
grus i Clear Coat
1

Grit i klarlack oftast härstammar från målningen processen och orsakas av partiklar eller smuts tvingas från felaktigt mask öppningar av lufttrycket som skapas av färg kanoner. För att ta bort grus, linda en bit av P2000-grit vått och torrt papper runt en gummi slipblock och fukta den med rent vatten. Slipa de höga fläckarna skapas av grus genom att placera den plana ytan på slipkloss på ett drabbat panel och ett lätt tryck när du arbetar i små, koncentriska cirklar. När fläck är helt platt, torr panelen med ett tygstycke.
2

Lägg en sträng av skärande förening över tillplattade området och placera en elektrisk polermaskin försedd med ett mjukt skum pad över ovanpå det. Slå på maskinen och arbeta föreningen i tillplattade området för att få lacken tillbaka till en shine.
3

bort polerrosor skapats av skärande föreningen genom att torka av panelen med inglasning polish. Exchange skummet huvudet på polermaskin med en lammull huvudet och arbeta glaset polish i panelen. Torka med en torr trasa för att avsluta.
Rinningar
4 löper

och bottnar orsakas av överdriven tillämpning av klarlack material, ofta på grund av överdriven gallring . Fukta en lätt slipande lera bar med rent vatten och placera den över ofullkomlighet. Flytta leran bar bakåt och framåt, torkning området ibland för att kontrollera framstegen. Håll leran bar bort från hårda kanter för att förhindra att gnugga igenom, och fortsätt matteringsmedel ner rinningar tills en enhetlig arbetsyta uppnås.
5

Gnid lätt ett litet program för att skära förening i tillplattade området med en bit tyg och föra tillbaka den glans med hjälp av polering mopp och skum huvudet.
6

Stå vid bakre delen av fordonet och tittar ner linjen av karossdelar, med naturligt ljus att kasta en reflektion över det drabbade området genom att flytta huvudet. Ljuset kommer att avslöja eventuella rester av rinningar och ytterligare gnugga med leran bar kan krävas för att säkerställa fullständig borttagning.
Dålig Glansbeständighet
7

fortsatta närvaron av dålig glansbevarande indikerar inkonsekvenser i målningen. Detta orsakas oftast av otillräcklig härdningstider för primers, färger bas eller en kombination av båda. Hitta det tekniska databladet för alla använda produkter och hänvisar till rätt flash-off (mellan päls härdning) och härdning gånger för att förhindra ytterligare händelser.
8

Force-torka den befintliga lacken är möjligt, med hjälp av infraröda lampor eller en lackboxen inställd på en 30-minuters bakning cykel vid 160 grader Fahrenheit. När värmen har helt botade alla Applied Materials, lätt gnugga ner varje målad panel med en mycket fin kvalitet slipning trasa.
9

Tvätta varje panel med avfettningsmedel och torka ordentligt med en putstrasa till avlägsna damm och fibrer skapas av slipning processen. Applicera klarlack med rekommenderade flash-off tider mellan skikten för att främja en härdad yta och bättre glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62832.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.