Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man gör en Glasfiber Car Bumper

Att vara i en bilolycka kan vara väldigt dyrt, även om det finns lite skador. Stötfångare via återförsäljare eller butiker kan vara mycket dyr. Lära sig att göra din egen glasfiber bil stötfångaren kan spara dig mycket pengar. Du kan även anpassa stötdämparna för att göra din bil mer personlig. Även om du sparar pengar bygga stötfångaren själv, det kräver en hel del tid ett tålamod ovanpå en god mängd hantverk. Saker du behöver
Pencil
Paper
frigolit
Bondo
Sandpapper
Polyester Primer
Molding Wax
Resin Resin
Polyester och härdare
Plast blanda koppar
Olika storlekar borstar
Glasfiber rulle
fiberglasmatta
Rakblad
trä mätsticka
Air blower
Visa fler instruktioner
1

Rita ut designen av din nya stötfångaren. Om du bygger en exakt kopia av den gamla stötfångaren, kan du bara göra en kopia av den gamla designen. Glöm inte att korrekt lokalisera var stötfångaren kommer att ansluta till bilen för en korrekt passform. Skruvhålen bör anpassa perfekt.
2

Rista blocket av skum till önskad form du vill ha för din stötfångaren. Kom ihåg att den modell du bygger kommer att vara raka motsatsen till den slutliga produkten. Om ditt block av skum är inte tillräckligt stor för att täcka hela stötfångaren, måste du limma flera av dem tillsammans innan carving. Efter carving, sand tills slät. Täck skummet i Bondo och låt det torka. Sand tills slät.
3

Applicera polyester primer direkt ovanpå Bondo. Om primern är vätska du kan ha fel. Polyester primer är gjorda speciellt för formar och kommer att vara mycket tjock. Tillåt primern torka innan slipning ner med 180-grit sandpapper. Fortsätt till sand med finare gryn tills du är våtslipning med 1000-slippapper. Efter pjäsen har torkat, använd en fläkt för att blåsa bort alla de fina dammpartiklar.
4

Putsa din pjäs till en hög glans. Låt det sitta i 3-4 dagar. Under den tiden bör det vaxade fyra gånger. Finishen och textur som är på formen kommer att vara samma finish och struktur på ditt rikligt. Spray 3 strykningar Tooling Gel och låt den bli klibbig. Applicera hartset med användning av en pensel.
5

Bryt glasfiber arket i små bitar. Även använda hela arket är lättare att lägga, bildar ett avtryck på din färdiga glasfiber stötfångare. Lägg de uppdelade bitarna ovanpå plasten och låt det dra i. Använd en roller för att ta ut eventuella luftbubblor som kan ha bildats under. Upprepa denna process tre gånger.
6

Efter att glaset har härdat och torkat, använda ett rakblad att ta bort strängpressning glas. Använd en trä mätsticka och en luftpistol för att ta bort din pjäs. Bänd pjäsen långsamt med käppen samtidigt blåser luft undertill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62885.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.