Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Så här ansöker Single Stage Paint

Enstegs applicering är fortfarande relativt vanligt i kroppen butiker och, i synnerhet, används fortfarande mycket på lätta och tunga nyttofordon. Medan två-stegs system använder en grundfärg som sedan målas över med en klarlack, många enstegs system använder en uretan bas som ger en härdad finish i en fullständig ansökan. När den används tillsammans med en kompatibel härdare eller accelerator, kan ett enda steg färgsystem leda till billigare driftskostnader, snabb torktid och högre produktivitet. Saker du behöver
Avfettaren
putstrasa Enstegs måla
Kompatibel härdare
Kompatibel tunnare
sprutpistol
Cellulosa thinner
Visa fler instruktioner
1

Tvätta beredda paneler med avfettningsmedel och torka ordentligt innan du torkar över ytorna med en ren putstrasa. Aktivera färgen med en kompatibel härdare och thinner, med hänvisning till tekniska datablad som medföljer produkten för att säkerställa en korrekt förhållande används. Rör om noga och lägg till pistolen och dra åt locket för att undvika spill.
2

Anslut pistolen i en ledig flygbolag och ställ in lufttrycket på cirka 45 pounds per kvadrattum. Placera sprutpistolen så det är direkt riktad mot maskeringsremsorna arken till den sida av panelen som målas. Dra tillbaka avtryckaren på pistolen för att producera ett utbud av färg. Eftersom färgen sprutas från pistolen, kommer luftmunstycket finfördela materialet för att skapa ett brett målning fan. Placera armen 4 till 6 inches bort från ytan av auto organ panelen.
3

Flytta armen i sidled, som arbetar från vänster till höger med en hastighet som tillåter en fullständig första skikt ansökan utan färgen kör eller hängande. Justera armen något i slutet av varje horisontell rörelse för att föra den nedåt och sticka tillbaka i motsatt riktning. Gå över varje horisontell tillämpning något så färgen kanterna övergår i varandra. Fortsätt tills panelen är helt täckt, att se till att alla kanter har fått en fullständig tillämpning av färg.
4

Låt första skiktet härda i fem till tio minuter. Utföra en kontroll på den intilliggande maskeringspapper genom att trycka ner på overspray med ett finger. Färgen ska vara klibbig innan ett andra skikt läggs. Applicera det andra skiktet på samma sätt som den första, men vända din målning riktning för att främja jämn täckning. Om det första skiktet sprutades från toppen till botten, tillämpa det andra skiktet från botten till toppen.
5

Låt andra pälsen härda i 5 till 10 minuter innan du utför en visuell granskning av den applicerade enstegs färg. De flesta moderna high-fasta material kommer endast kräva två skikt ansökan men färger med dålig opacitet, såsom rött och gult, kan kräva ett tredje skikt för att säkerställa full täckning. När panelerna är helt målade, tvätta ur pistolen med cellulosa förtunning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62831.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.