Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Verktyg för Färg och Karosseri

An auto body shop har att brottas med reparera och byta ut de skadade karosskomponenterna på en bil och sedan måla det skadade området för att göra det matchar resten av fordonet. Denna typ av arbete kräver mycket speciella verktyg, av vilka många är inte normalt återfinns utanför en body shop. Specialiserade verktyg som dessa behövs för kroppens arbete, men de vanliga verktygen som någon annan mekaniker skulle använda krävs också. MIG Welder

Även andra typer av svetsare också kan användas i en body shop, är den vanligaste typen av svetsning utförs på bilar MIG-svetsning. Metal inert gas svetsning används för att skapa starka svetsar som inte kontamineras av miljön på grund av den skyddande gas bubbla som bildas runt svetsen som det görs. Det är populärt för användning i butiker auto kropp eftersom en bra MIG svetsare kan göra starka svetsar som är mycket liten och snyggt, men ändå stark. Styrka och utseende är både kritiska i auto organ reparation, vilket är anledningen till detta är typiskt svetsmetod val.
Hammare och dollys

Mycket av det arbete som en Body Shop inte innebär buckla reparation. Helst bör stora bucklor tas bort från baksidan av panelen där buckla är placerad. Kroppen arbetaren kommer att ta bort vad han har att komma in bakom plåten, och sedan försöker hamra ut bucklan bakifrån. Detta görs med hjälp av en rad särskilda hammare Body Shop och dockor. Dolly är verktyg med släta metall ansikten. Dolly kommer i olika former med varierande kurvor på deras ansikte. The Body Shop teknikern kommer att använda en dolly med en kurva som matchar kroppen panel som han arbetar på. Då kommer han smörgås panelen mellan hammaren och dolly och försöka återställa panelen till rätt form.
Stud svetsare och glidhammare

När en bil har större bucklor, eller bucklor som inte kan tas bort med hammare-on-dolly metoden måste body shop använda två verktyg kallas stud svetsare och glidhammare att ta bort bucklor. Stud svetsare platser spik-liknande dubbar i buckla på platser som arbetstagaren tror kommer att tillåta honom att dra ut bucklor. Då kommer han att använda glidhammare att dra ut bucklor. Den glidhammare fäster reglarna bevilja stark dragkraft för att ta bort stora bucklor. Addera HVLP Paint Gun

Detta är ett modernt verktyg som växer i popularitet. HVLP står för hög volym och lågt tryck. Dessa nya måla vapen gynnas för sin förmåga att ge bättre effektivitet. Detta gör dem både miljövänligare och bättre verktyg för att uppnå bästa möjliga färg jobb. Enligt EPA, vilket är uppmuntrande de antagits av organ butiker, kan de också hjälpa att hålla kostnaderna nere genom att minska materialspill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62798.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.