Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Auto Målning Tutorial

Tillämpningen av billack är en utmanande uppgift som kräver specialiserad utrustning och en stor grad av skicklighet. Moderna färger är vanligen tillämpas i två steg med hjälp av en färgad baslack, som därefter är täckt med en klar beläggning som ger en skyddande skal för färgen och en överlägsen glans. Det finns många olika färg märken att välja mellan, men i stort är programmet relativt lika med alla produkter. När ett fordon har upprättats, primas och gned ner, kan färgen programmet börjar. Saker du behöver
Avfettningsmedel
luddfri trasa
putstrasa
färgad färg
klarlack
Kompatibla härdare
Kompatibla förtunningar
Kompatibel acceleratorer
Måla sil
HVLP sprutpistol
Airline
Kompressor
Cellulosa thinner
Visa fler instruktioner
1

Torka alla karossdelar med avfettningsmedel för att avlägsna spår av fett, olja och svett märken. Torka varje panel noggrant med en torr bit luddfri trasa och köra en putstrasa över ytan av panelerna för att eliminera damm och fiber spår. Kontrollera att den omgivande temperaturen är cirka 68 grader Fahrenheit och, om du arbetar i en färg monter, se till att alla utsug är påslagna innan du fortsätter.
2

Aktivera färgad färg i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Lösningsmedelsbaserade färger blandas vanligtvis vid ett förhållande av 2:01 med en kompatibel tunnare, vatten-baserade färger är vanligtvis blandas i ett förhållande av 10:01 med en kompatibel vattenburen accelerator. Rör om noga för att blanda. Filtrera färgen genom en sil i potten av en HVLP pistol för att ta bort klumpar och spår av grus innan du drar åt locket ordentligt.
3

Applicera ett fullt skikt av färg till varje panel, börjar vid höga sektioner såsom tak, och arbeta dig nedåt. Håll pistolen ca 6 inches bort från ytan av panelen och flytta armen över ansiktet av panelen med en hastighet som gör att en fullständig ansökan utan körningar eller spänningsfall. Arbeta tillbaka över panelen i motsatt riktning, komma ihåg att överlappa varje remsa av tillämpad färg för att minska risken för bristande täckning eller torra fläckar. När varje panel är klar kontrollerar kanter för att säkerställa full färg täckning och låt härda i 10 minuter innan du lägger ett andra lager. Det andra lagret också bör tillåtas härda under en liknande tidsperiod. När andra skiktet har härdat
4

, måste en droppe skikt appliceras. Detta är en lätt, dimmigt päls som appliceras från ett avstånd av ca 10 till 12 inches. Syftet med drop coat är att säkerställa en jämn täckning och effektiv fördelning av metalliskt innehåll. Se till att varje armrörelse tillåter överlappning av färg och, när färgen har applicerats, låt det härda i 10 till 15 minuter. Om du använder lösningsmedelsbaserad färg, torka över varje panel lätt med en ren putstrasa att avlägsna över-spray. Specialist please dukar för vattenbaserade färger finns också, men aldrig använda en vanlig putstrasa på vattenbaserad färg. Rengör HVLP sprutpistol med cellulosa förtunning.
5

Aktivera klarlack i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Klarlacker är oftast blandas i förhållandet 2:1 med en kompatibel härdare och späddes med 10 procent med en kompatibel thinner för att främja ett effektivt materialflöde. Håll pistolen 4 till 6 inches bort från panelens yta och tillämpa en medelhög volym skikt av material för att täta i färgen. Detta ger ett grepp för den andra beläggningen och hjälper till att producera en bättre slutlig finish. Låt härda i 5 till 10 minuter, vilket gör regelbundna kontroller på intilliggande maskeringspapper med ett finger för att se det första skiktet har gått klibbig.
6

Applicera en hel sekund kappa från samma avstånd för att ge en slutlig tätning över den färgade basen. Se till att tillräckligt med material appliceras så att det önskade djupet av färg uppnås och att alla basfärgen är helt slutet under den klara beläggningen. Effektiv överlappning kommer att bidra till att uppnå detta. Utför en slutlig visuell kontroll av alla paneler för att säkerställa att det är fullt, klarlack täckning innan du lämnar bilen för att torka över natten. Alternativt, om du använder en färg monter, baka bilen i 25 minuter vid 160 grader Fahrenheit. Kom ihåg att rengöra pistolen ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62833.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.