Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man blandar Auto målar över en Klarlack

Blanda en solid eller metalliclack färg över en befintlig klarlack är en utmanande uppgift som kräver en hög nivå av billackering skicklighet. Genom att blanda en panel istället för att måla det helt, finns det ingen anledning att oroa sig kant-till-kant färgmatchning, särskilt om en repa eller fläck är i mitten av en panel. Dock behöver blanda själva processen att vara smidig, annars färgade kanter vara synliga när ett nytt lager av klarlack appliceras. Saker du behöver
P1000-grit vått och torrt papper
Ultra-fin kvalitet slipplatta
Vatten
VALSNING förening
Sämskskinn
Air blower
Lint- fri trasa
Avfettaren
Maskeringstejp
maskeringspapper
Kontinuerlig polyeten folie
putstrasa
sprutpistol
Clear blandning förtunningsmedel
färgad färg
Kompatibel färg härdare
Klarlack
Visa fler instruktioner
1

ta en bit av P1000-grit vått och torrt papper och fuktats det. Använd papperet för att gnugga ut befintliga lack brister, hålla reparationen så liten som möjligt. Ta en ultrafina pad grade slipning och doppa den i en hink med vatten. Lägg en liten mängd matteringsmedel förening till slipplattan och slipa panelen helt. Den matteringsmedel föreningen tråkig den befintliga lacken att ge en mycket vidhäftande yta för färsk målarfärg.
2

Torka panelen med ett sämskskinn och använda en fläkt för att rensa alla spår av överflödigt vatten från öppningar och lister. Torka av panelen med en bit luddfri duk som har fuktats med avfettningsmedel för att ta bort de sista spåren av matteringsmedel föreningen och främja band vidhäftning under maskering processen. Använd tejp och papper för att maskera den reparerade panelen och täcka resten av fordonet med kontinuerlig polyeten folie för att eliminera risken för över-spray. Torka över ytan noggrant med en klibbduk.
3

Tillsätt en liten mängd av tydliga blanda tunnare till en sprutpistol och tillämpa ett fullt skikt till ytan av panelen från ett avstånd av 6 till 8 inches. Rengör pistolen omedelbart efteråt. Medan blandning tunnare härdar, aktivera färgen med en kompatibel härdare och rör om ordentligt innan du häller det i pistolen. Kontrollera att blanda tunnare har botas genom att badda den maskerande papper för att se om over-spray är torrt.
4

Lokalisera reparerade området och tillämpa en medelhög volym skikt av färg. Blanda i den befintliga klarlack från ett avstånd på 4 till 6 inches med början längst upp mittsektionen av reparations-och arbetstillstånd nedåt, håller armrörelser till ett minimum. När du når slutet av det reparerade området på varje slag, flick vapnet bort från panelen i 90 graders vinkel. Detta kommer att distribuera måla vidare längs panelen att åstadkomma en effektiv blandning utan att oroa dig för färgen når panelkanterna och producera en dålig match.
5

Låt första skiktet härda i tio minuter innan en full volym andra strykningen. Arbeta uppifrån mellersta delen av reparationen igen men den här gången, se till att 90 graders flick vid slutet av varje armrörelse sträcker sig utanför det blandade området den första beläggningen. Detta kommer att ge sömlös målarfärg integration och en perfekt färgmatchning.
6

Låt grundfärgen torka helt innan du torkar av panelen med en ren putstrasa. Detta kommer att ta bort all over-sprayen så att den friska klarlack förblir fri från smuts och brister. Applicera två fulla skikt av klarlack för att återställa glans med en 10-minuters lucka i mellan för att möjliggöra härdning. Låt bilen torka över natten innan avslöjandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62824.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.