Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur Blanda 2K Primer

Två-pack primers används ofta inom bilreparationer industrin och de tillämpas på fordon för flera olika anledningar. På grund av deras höga torrhalt, två-pack primers är i stånd att producera en högre build som bidrar till att uppnå en plattare målning yta efter att den har gnidas. Etsning fastigheter innebär också att två-pack primers fastnar lättare reparationer och ren metall. En bra två-pack primer kommer också stöta bort fukt och minska risken för korrosion under lång tid. Saker du behöver
Latex handskar
Två-komponent primer
Kompatibla härdare
Förtunning
Mixing potten
Metall omrörning stick med blandningsförhållande markeringar
General
ändamål duk Måla filter
Färgsprutpistol
Cellulosa thinner
Visa fler instruktioner
1

alltid bära latexhandskar före hantering lösningsmedelsbaserad färg eller primerprodukter. Kontrollera datum på etiketten på primern mot det tekniska databladet för att säkerställa att produkten inte har överskridit den rekommenderade hållbarhetstiden.
2

Avlägsna metalltätningen på tenn av två-pack primer och ta av locket. Ta en metall mätsticka och rör primern oavbrutet i flera minuter. Om två-pack primrar har varit i lagring under långa tidsperioder, kommer high-solid innehåll sjunka till botten av tennet och produktfraktionerna bindemedel kommer att flyta till toppen. Sluta inte omrörning tills hela innehållet i burken har ihop. När primern är användbart, ta bort omrörning stick och torka rent med en allmänt ändamål trasa.
3

Ta en blandning pott och kolla in för att se till att inga restprodukter från tidigare jobb . Föroreningar kan leda till dålig vidhäftning och långsam torktid. Torka av insidan av krukan ren med en bit av allmänt ändamål trasa indränkt med cellulosa förtunning om några gamla material finns närvarande. Ta mätsticka och placera den upprätt mot insidan av krukan med förhållandet markeringar vänd utåt.
4

Se det tekniska databladet för att etablera blandningsförhållandet. De flesta två-pack primers blandas vid ett förhållande av 3:01 eller 4:01 med en kompatibel härdare. Det är förekomsten av två separata förpackningar (i detta fall, primern och härdare) som ger två-pack material deras namn. Fastställa hur mycket blandat material du behöver innan du fortsätter.
5

Kontrollera vänstra markeringar på mätsticka och välj ett relevant antal som speglar mängden material du behöver. Mest blanda pinnar separeras i mätningar av en tiondel av en liter, om du behöver en halv-liters mängd primer, välj nummer 5 på omrörning stick. Häll i primern försiktigt tills den når den nivå du behöver. Sluta hälla, på locket och förvara primern bort på ett säkert sätt för framtida bruk.
6

Ta härdare och kontrollera de märkningar som löper genom mitten av den mätsticka. Om du har hällt tillräckligt primer i blandningen potten för att nå nummer 5 på den vänstra markeringar, måste du hälla i tillräckligt härdare tills den når nummer 5 på mitten av pinnen. När tillräcklig härdare har lagts, lägg locket på burk härdare och förvara säkert. Att etablera flödet genom din färgspruta
7

, kan en liten mängd förtunning tillsättas. Den högra sidan av mätsticka har markeringar på 5 procent mellanrum. Erfarna målare brukar lägga förtunning till en nivå på cirka 10 procent, men detta kan variera lite beroende på gun uppställningar och sprutning åtgärder.
8

Rör primer, härdare och förtunning kontinuerligt tills alla tre produkter har samman. Torka av mätsticka rengöra och häll innehållet i blandning potten i färgen pistolen, med ett filter för att ta bort alla klumpar eller bitar av korn. Tvätta blanda potten ren med cellulosa förtunning till slut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62817.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.