Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur fixar Sättningar i Metalliclack Auto Paint

rinningar i auto organ lacken orsakas av överskottet applicering av färg eller klarlack. Med klarlack, kan dessa brister kan lätt slipas ut och poleras till en högblank finish. Emellertid rinningar i metalliska färger presentera en mängd svårigheter och en effektiv rättelse kommer att bero på vilken typ av färg som används. En fördjupning i lösningsmedelsbaserade metalliskt material kan åtgärdas innan klarlack ansökan. Tyvärr kommer vatten-baserade produkter har oftast målas. Saker du behöver
P1500-grit vått och torrt papper
Vatten
slipblock
Sämskskinn
Air blower
Aerosol enkomponent grundfärg
fin kvalitet mjuk slipplatta
putstrasa
lösningsmedel-baserade metalliclack
Vatten-baserade metalliclack
Klarlack
Visa fler instruktioner
lösningsmedelsbaserade Metallic
1

Så snart en körning visas under målningen processen, sluta tillämpa mer material och lämnar färgen torka helt. Applicera inte klarlack över bottnar i lösningsmedelsbaserade metalliclack eller fordonet måste målas igen.
2

Ta en bit av P1500-grit vått och torrt papper och fukta den med vatten. Använd inte grova papper eftersom dessa kommer att repa lacken och riva det från panelen. Vira fuktigt papper runt en slipkloss och placera den största platta område över sag.
3

Arbeta slipblock i en cirkulär rörelse, lägga till mer vatten vid behov för att stoppa papperet igensättning , till dess att nedhängning har avlägsnats. Torka panelen ordentligt med ett sämskskinn och använda en fläkt för att jaga vatten från maskeringstejp kanter och öppningar.
4

Applicera två lätta strykningar aerosol enkomponent primer över tillplattade området. Applicera inte ett fullt skikt eftersom detta kan orsaka en reaktion som resulterar i de befjädrade kanter sag skrynkling. Låt primern torka i femton minuter och gnugga över den lätt med en fin kvalitet mjuk slipplatta. När primern har knappats, torka av panelen med en putstrasa för att avlägsna alla spår av damm.
5

Fortsätta att måla fordonet på normalt sätt genom att ansöka om ett nytt metallisk baslack, och se till att visuella kontroller utförs för ytterligare körningar eller bottnar innan klarlack appliceras. När en sag visas i vatten-baserat material
Water-Based Metallic
6

, låt den torka helt. Försök inte att gnida ut sag med vått och torrt papper eftersom detta kommer att leda till att materialet riva.
7

När vattnet-baserade metalliska material är torrt, applicera två fulla skikt av klar päls att täta i sag och låt den torka över natten. Om sag är ganska tung, måste ett extra lager av klarlack över det drabbade området tillsättas. Ta ett ark med P1500-grit vått och torrt papper och platta ut den sag
8

, med användning av vatten som ett smörjmedel. Undvik att bränna igenom klarlack när gnugga annars vatten-baserat material kommer att exponeras och detta kommer att leda till en kemisk reaktion när färsk färg appliceras. Den extra klarlack bör bidra till att stoppa detta sker och kommer att bidra till att skapa en helt platt yta ..
9

När sag har avlägsnats, torka av panelen ordentligt och blåsa överflödigt vatten ur lister och öppningar med en fläkt. Reparera eventuella skador i maskering med tejp och papper innan du fortsätter att undvika risken för över-spray.
10

Torka fordonet med en putstrasa för att avlägsna eventuella kvarvarande spår av damm eller fibrer och tillämpa ny vatten-baserade metalliska materialet till fordonet. Fortsätt att kontrollera lacken mellan skikten för ytterligare tecken på att köra eller hängande. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62825.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.