Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man byter den främre församlingen Wheel Hub på en 2001 Ford Windstar

Den 2001 Ford Windstar är en av de tidigaste modellerna där det är tekniskt möjligt att ta bort och byta navet och lagringen utan hjälp av en professionell. Detta är en komplicerad procedur, men eftersom du kommer att behöva ta bort drivaxeln först och sedan navet från axeln. Den Windstar använder en separat drivaxel för vänster och höger hjul som ansluter till överföringen, och borttagningen för varje axel varierar något. Saker du behöver
Breaker bar och uttag
Ordet jack
Jack står
rörtång
Punch och hammare
Wrench
prybar
Slide-hammare och hakadapter
Låsring
Skruvmejsel
navmuttern
Pinch bult och mutter
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Ta bort locket på hjulet och lossa navet muttern i mitten med en breaker bar och uttag. Lyft upp framvagnen och stödja den på pallbockar, ta bort hjulet och sedan ta bort och kassera navmuttern.
2

Lossa elkontakten till låsningsfria bromsar hjulet sensorn och flytta sensorn och dess ledningar ur vägen.
3

Ta bort muttern på nypa bulten på styrspindeln och lägre balljoint med din nyckel och sedan köra ut bulten med en dorn och en hammare. Släng både skruv och mutter.
4

Bänd nypa-öppningen öppnas lätt med en stor skruvmejsel, och tvinga den nedre länkarm från styrspindeln med en prybar.
5

Separat drivaxeln från växellådan: På vänster sida, använd en stor prybar in genom den nedre A-arm placerad och bakom den inre drivknut fläns, för rätten, extrahera den med en slide-hammare och krok adapter insatt bakom inre gemensamma bostad.
6

Unbolt och ta bort krängningshämmare länken i baren med din skiftnyckel, sedan skruva isär och ta bort bromsoket från skivan och glida skivan av dubbar.
7

Anslut en två-käke avdragare till navflänsen med centrumbult trycka mot axeln skaft. Använd avdragare för att ta bort drivaxeln samtidigt stödja de CV lederna, vilket kan ta en andra person
8

Ta bort de tre skruvarna som förbinder navet och lagringen till axeln och ta bort navet <.. br>
Installation
9

Anslut ersättare navet på axeln och dra åt bultarna till 85 foot-pounds.
10

Anslut en ny låsring på det cirkulära spåret vid den inre drivknut s subshaft.
11

Lyft axeln på plats och för in den i styrspindeln, sätter CV ledens splines änden i differential sidodrevet. Stick in en skruvmejsel i ledens spåret och knacka det på plats med en hammare tills du känner att låsringen ingriper.
12

Sätt axelns yttre axeln genom navet och se till att räfflorna laguppställningen. Håll rotorn fastsatt i navet med två muttrarna som du installerar axelbrickan med ett nytt nav mutter, dra åt muttern med prybar in genom hjulbultar
13

tillbaka bromsskivan och. Anslut bromsoket till skivan med dess bultar. Återanslut den nedre länkarm till styrspindeln med en ny nypa bult och mutter, och anslut sedan låsningsfria bromsar sensorn med dess elektriska kontaktdon.
14

Anslut hjulet och sänk van utanför domkraften. Dra åt navmuttern till 184 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62843.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.