Hur man installerar Vinterdäck

Vinterdäck har kommit långt. State-of-the-art-teknik har utvecklat vinterdäck som gör din bil hantera bättre och säkrare i alla typer av vinterväder-snö, is, kyla och slask. Om du bor i ett område känt för dessa villkor, är chansen att du måste installera vinterdäck. Här är några riktlinjer för att göra jobbet själv. Saker du behöver
Vehicle
Fyra vinterdäck
lufttrycksmätare
Bil jack
rörtång
hjulmuttrarna
Visa fler instruktioner
1

Inköp fyra matchande vinterdäck för din bil, i motsats till den gamla myten om att fordon endast behöver vinterdäck på de två drivhjulen.
2

Kontrollera bilens manual eller samråda med bil återförsäljare innan du installerar vinterdäck att vara säker på att de är rätt storlek för ditt fordon. Addera 3

Parkera fordonet på en säker plats där den inte kan rulla. Vid behov, placera ett objekt, till exempel en tegelsten, framför och bakom däcken att hålla dem stilla.
4

Leta bilens domkraft och lug skiftnyckel och ta bort navkapslar innan du hissar upp bilen, vrid rörtång i en moturs rörelse för att lösgöra muttrarna. Detta håller däcken slirar.
5

Följ ägarmanual anvisningar om hur du använder din jack, om det är din första tid att byta däck. Placera domkraften på rätt plats i din bil.
6

Hoist upp din bil och glida däcket utanför. Montera din vinterdäck och anpassa den till de gängade axlarna för en säker anslutning. Fäst muttrarna och ta bilen ner till plan mark. Sätt navkapsel igen. Upprepa proceduren för varje vinterdäck.
7

Pumpa dina däck till rätt lufttryck. En ringtryckmätaren indikerar om de är uppblåsta korrekt. För mycket eller för lite tryck kommer att äventyra din däckets gripverkan.
8

Kontrollera att dina däck 'ventilhattarna har fått stå tillbaka på. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i fukt fryser i ventilen och luften komma ut.
9

Överväg att föra bilen till en lokal garage eller bilfirma för att få ditt vinterdäck balanserad och bilens anpassning kontrolleras innan kör den i vinterväder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/97998.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.