Gör Cold Luftrenare Öka Verkligen Automobile hästkrafter?

Medan modern kall luft intag kan tyckas går tillbaka längre än införandet av bränsleinsprutning på 1980-talet, de principer faktiskt predate bilen själv. Märkligt nog är CAI princip bara en korrigering av koncessionen till förpackningar inneboende med en huva. Naturligtvis kan du skruva isär just din huva, men oddsen är goda att du kommer att ompröva denna strategi första gången det regnar. Principen

Motorer bränner bränsle att göra hästkrafter, och de behöver syre för att förbränna bränslet. Syre är den begränsande reaktanten för bensinmotorer - motorn kommer alltid slut av syremolekyler innan bränsle. Dieslar är precis tvärtom, de saknar en strypbricka och är nästan alltid bränsle-begränsad. Högre luftens densitet innebär fler syremolekyler per kubikfot luft som går in i motorn, och svalare luft är tätare än varm luft. Denna princip är lätt att kvantifiera genom att helt enkelt köra en 0-till-60 tid i värmen av en sommardag, då kör samma test igen den natten. Din bil bör vara marginellt snabbare på natten, på grund uteslutande till de lägre intag lufttemperaturer. Dieslar brukar inte uttryckligen omfattas av en CAI på grund av den ökade syre densitet men eftersom de ska möjliggöra mer bränsleinsprutning utan en ökning av avgastemperaturer.
Testa CAI

Tumregeln är en ökning med 1 procent i hästkrafter för varje 10 graders sänkning av lufttemperaturen, men det är inte hela sanningen för Cais. Bara suga in kallare luft kommer inte att göra hästkrafter om intaget design och filter inte ger tillräckligt luftflöde för motorn. Ett exempel från Jennetty Racings oberoende utvärdering av flera Cais: Beståndet icke-CAI motor producerade 376 hästkrafter med temperaturer inloppsluft 55 grader F, och plockade upp 10,4 hästkrafter med installationen av en CAI som tappade temps intag luft med 4 grader. Men en annan intag som tappade temps med 7 grader plockade bara upp 8,6 hästkrafter. Så CAI system design och luftfilter flöde är lika viktigt som att dra in kall luft.
Ram Induktion

Ram-luftintag inte blir för mycket tryck i dessa dagar, men det mest muskeln av muskel-biltillbehör är troligen den äldsta och fortfarande mest effektiva av alla CAI system. En RAM-air systemet ups kall-luft ante genom att använda en framåtvänd inloppet till shove snabbrörliga luft från utsidan av bilen ner i motorn som en kompressor. Ram-luftsystem finns i några olika varianter, men du är förmodligen mest bekant med den gamla skolan, framåtvänd huva scoop. Problemet med ett scoop är att, samtidigt som det hjälper öka hästkrafter något vid höga hastigheter, är dessa vinster uppvägs av den massiva luftmotståndet de orsakar. Dra förare och top-Speed ​​Racers är förtjust i att ta bort en av bilens strålkastare och kanalisation luft in genom hålet. Detta är naturligtvis inte praktiskt om du har fyra strålkastare - men det kommer att se cool, oavsett
Överväganden

Din motorns mjölkuppsuget inte. vissa nödvändiga onda inneboende med bränsleinsprutning - inte dessa dagar i alla fall. Luft flödar inte smidigt i din motor, det faktiskt börjar och slutar i enlighet med tryckvågor återgång eller "ljud" som kommer ut ur motorn. Rätt intag och insugningsljuddämpare - nej, det är inte bara en ljuddämpare - kan styra dessa tryckvågor för att hålla dem från att sprida sig i röret och begränsa luftflödet. Rent praktiskt kommer du vill använda den kortaste och fetaste mjölkuppsuget möjligt, och den största, mest flödande luftfilter och luft-box som passar, mycket långa intag rör är en grogrund för återgång våg tryckuppbyggnad. Och chuck inte ditt intag resonator på den allmänna principen att det ser ut som en värdelös plast tumör på ditt intag tube. Göra det misstaget kan kosta dig några märkbara effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96803.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.