Vad är Chrome Made Of?

Känd för sin metalliska glans, är krom främst identifieras med motorcykel motorer, fälgar bil och andra sådana mekaniska ytor i behov av dekoration. Utöver sitt utseende, tillägger krom också hållbarhet, hårdhet och motståndskraft mot korrosion och, som sådan, ofta används för industriella ändamål samt dekorativa. Materialet heter Chrome hänvisar ofta till en förkromning bunden till andra metaller, vilket gör krom sig en liten del av ett större ämne. Krom

Ordet "chrome" i sig är en förkortad form av "krom", ett grundämne med en atomvikt på 24, vilket verkar mellan vanadin och mangan på periodiska systemet. Till skillnad från andra metaller, är krom inte är användbar som en enda, fast substans. Istället är ett tunt skikt av krom smält på andra metaller för att ge större hårdhet och motståndskraft mot ifrågavarande metall. Denna process kallas "förkromning."
Nickel och koppar

Mycket av vad som hänvisas till såsom krom faktiskt hör även nickel och koppar, som visas bredvid varandra på perioden bordet. Nickel själv har en silvervit utseende med en antydan av guld nyans, medan koppar har en röd-orange nyans. Liksom krom är nickel mycket motståndskraftigt mot korrosion och är också ofta till andra legeringar eller användas som plätering sig, bland annat som ett sekundärt skikt från förkromning. Koppar används ofta som en ledare av värme och elektricitet. Båda dessa element används typiskt i byggmaterial inklusive stållegeringar.
Stainless Steel

annan av de vanligaste materialen för Chrome är faktiskt nickel-stål legerat rostfritt stål. Förutom att inte färgning, delar av rostfritt stål även en hårdhet, hållbarhet och korrosionsbeständighet gemensamma för både nickel och krom. Liksom krom, gör rostfritt stål kombination av styrka och utseende det en favorit för både dekorativa och industriella material.
Förkromning

Objekt kallas Chrome har i allmänhet endast en tunt skikt av krom appliceras över dess yttre, eller synligt, yta. Förkromat stål, till exempel, vanligtvis börjar med stålet avfettas, rengörs och förbehandlas, med ett skikt appliceras på koppar, följt av ett lager av nickel och slutligen ett skikt av krom. Medan Chrome är bara en liten del av materialet, det är den mest synliga och därmed mest omedelbart identifieras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89591.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.