Hur man gör en Hardtop Into en Cabriolet

Det är bara något om att köra en cabriolet. Den känslan av vinden piskande genom ditt hår är berusande. Men tyvärr, inte varje bil kommer med en ragtop alternativ, och det är där vi kommer in Skära av ett tak är en stor förändring, och gör fel kan helt förstöra en bil. Men om du tar dig tid och följ våra steg, kommer du att köra topless på nolltid. Saker du behöver
Plåt
Tin snips
fyrkantsrör
Gummilist Reglar
Steel träpinne
MIG svetsare
Body hammer Tigersåg
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Air såg
Grinder med kapskivan och slipskivor
Maskeringstejp
märkpenna
Visa fler instruktioner
1

Markera den del av taket som du vill klippa ut. Lämna minst 2 till 3 inches ovanför vindrutan så att du har ett område att svetsa. Märk den nedre delen av taket så att den bakre fönstret fortfarande är användbart. Se till att det finns en stark yta nedanför det. Beskriv området med tejp så att du kan gå tillbaka och titta på estetik i bilen utan tak. Det är alltid lättare att byta band än att svetsa taket igen.
2

Unbolt och ta bort alla inre objekt som är anslutna till taket. Detta kan inkludera säkerhetsbälten, innertak, visir och flera andra stycken, beroende på märke och modell. Du kan behöva tillverka nya paneler för att ersätta dem.
3

Skär taket med en Sawzall. Vara mycket noggrann med dina nedskärningar, eftersom du kommer att behöva allt för att passa tillbaka på plats exakt.
4

Lyft av taket med hjälp av en vän. Placera den åt sidan så att du har gott om utrymme att arbeta.
5

Weld plåt på bilen för att passa de områden du har bara klippa. Detta är att göra området estetiskt tilltalande, men de kommer också att fungera som platser för taket fästen. Gör samma steg längs stammen område.
6

Klipp fyrkantsrör att passa över den nedre delen av den nya plåt bit på vindrutan. Detta fungerar som en hylla för taket att sitta på, så att den matchar takets kontur och höjd.
7

Lyft taket tillbaka till bilen för ett test passform. Om du behöver för att jämna din nedskärningar, använda kvarnen. Forma panelerna för att passa så nära som möjligt.
8

Borra ett hål tvärs över nya sidhuvudet panelen och in i taket. Det är där du kan svetsa i en bit stål träpinne, som kommer att fungera som en inriktningsstift för taket.
9

Weld en 2-tums längd av stål plugg i avtagbart tak. Svetsa bakifrån om det är möjligt. Detta är den bästa metod som används för att hålla monteringsytan mellan taket och fordonet och utom synhåll. Du kanske vill svetsa lite rund slang som passar över pinnarna på vindrutan, men var noga med att lämna lite slack för pluggen att svänga.
10

Upprepa samma process på den bakre delen av det nya taket. När du lyfter och lägger på den nya toppen kommer du att lägga de främre tapparna i första, sedan svänga hela struktur och placering i de bakre.
11

gjutning Place gummi tvärs header fören och den bakre nedanför fönstret. Det kan vara en tight passform, men det är bra. Du vill gjutningen för att komprimera när taket läggs på, så allt är vattentäta.
12

Borra och montera lås med taket på. Spärr det från insidan så att de är ur vägen och fortfarande ser bra ut. Sedan ta bilen till en body shop för resterande kaross och måla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87908.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.